SOKOBANJA - Biciklisticke trke kroz Sokobanju

Biciklisticke trke kroz Sokobanju:: Ovogodisnja, 48. Medjunarodna biciklisticka trka kroz Srbiju, po drugi put je u svojim etapama kao jedan od ciljeva etapa obuhvatila Sokobanju. Sokobanja, Skupstina opstine, Organizacija za turizam kulturu i sport-Sokobanja i mestani, pokazali su se kao dobri domacini i organizatori

SOKOBANJA - Biciklisticke trke kroz Sokobanju
7 Jun 2008

 Ovogodisnja, 48. Medjunarodna biciklisticka trka kroz Srbiju, po drugi put je u svojim etapama kao jedan od ciljeva etapa obuhvatila Sokobanju. Sokobanja, Skupstina opstine, Organizacija za turizam kulturu i sport-Sokobanja i mestani, pokazali su se kao dobri domacini i organizatori jednog velikog  medjunarodnog dogadjaja kao sto je biciklisticka trka.

U trci kroz Srbiju ucesca su uzele 23 selekcije iz dvadeset zemalja sveta, odnosno oko dvestotine takmicara je zapocelo trku iz Beograda, a u Sokobanju su sestog dana trke kroz cilj prosli oko 190 biciklista. Prvi kroz cilj je prosao takmicar sa startnim brojem 16,  Simone Kadamuro Nipo Endeka, iz Italije, koji se obradovao prvom mestu u sestoj etapi i zahvalio se svima koji su imali uticaja da on danas (21.06.2008) dodje na to mesto: sponzorima, prijateljima i celokupnoj ekipi koja stoji iza njega.

U centru Sokobanje, kod Milosevog konaka,  dobrodoslicu takmicarima je pozeleo jos uvek aktuelni predsednik opstine, Milisa Dinic, pozelevsi svim takmicarima i pratecim ekipama da se lepo provedu i odmore u banji pod Ozrenom i da u nedelju osvezeni nastave poslednju etapu trke ka cilju u Kragujevcu.

U nedelju, 22.juna, u 9 i 30 casova od zgrade Skupstine opstine na put ka cilju bicikliste su ispratili, Slobodan Krstic, direktor OTKS i oko dve stotine zitelja i gostiju Sokobanje.

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt