Mali fudbaleri

Omladinsko-pionirska škola fudbala, (OPŠ), fudbalskog kluba "OZREN", iz Sokobanje, u saradnji sa decjim vrticem "BUCKO", takode iz Sokobanje, organizovali su školu fudbala za mališane, i decake i devojcice, predškolskog uzrasta.

Mali fudbaleri
15 Oktobar 2008

Omladinsko-pionirska škola fudbala, (OPŠ), fudbalskog kluba "OZREN", iz Sokobanje, u saradnji sa decjim vrticem "BUCKO", takode iz Sokobanje, organizovali su školu fudbala za mališane, i decake i devojcice, predškolskog uzrasta. - Cilj škole je edukacija dece na sportski i zdrav nacin života i rada, pre svega, i razvijanje društvene svesti, zajedništva, a zatim i stvaranje fudbalskih majstora, uzdanica ovog sporta, kako u Sokobanji, tako i na nivou Srbije,- rekao nam je Slobodan Cvetkovic, jedan od trenera.

Škola je besplatna i deca, kao i OPŠ FK OZREN, imaju veliku volju da treniraju. Ideja je podržana od službenika vrtica i naišla na odobravanje roditelja dece, predškolskog uzrasta. Vaspitacice, koje rade sa predškolcima pozdravljaju ovu ideju i vrlo rado su pristale na saradnju. Sokobanjski vrtic ima tri grupe predškolaca, sa ukupno 75 mališana i svi su veseli, jer ovo je za njih, u ovom trenutku i shodno uzrastu, zabava i igra, a kada je to u pitanju mališanima nikad dosta.

- Omladinsko-pionirska škola fudbala u FK "OZREN", ima i donatore, a to su vlade kraljevina Danske i Norveške i evropska fudbalska asocijacija UEFA. Zato se treneri trude da omasove ovaj sport u Sokobanji, ponajviše zbog samog FK "OZREN", ali i zbog drugih klubova u opštini Sokobanja, pa i zbog klubova u Srbiji. A, ko zna, možda neko od ovih mališana postane i zvezda evropskog i svetskog fudbala, - kaže Milovan Filipovic, prvi trener OPŠ FK "OZREN".

Školu fudbala u decijem vrticu "BUCKO" vode Milovan Filipovic, Slobodan Cvetkovic i Milica Milutinovic, koja je clan ženskog fudbalskog kluba "MAŠINAC", iz Niša.

Nakon zagrevanja i obaveznih vežbi za opuštanje mišica, odigrane su i trening utakmice, a strelac prvog gola bio je Ðorde Randelovic i po onome što je pokazao, tog maglovitog dana na travnatom terenu u dvorištu vrtica, možemo reci da je predškolac koji obecava i od koga može da postane vrsni fudbaler!

Nadamo se da ce ovaj projekat, da tako kažemo shodno duhu vremena u kojem živimo, naici i na odobravanje i pomoc lokalne samouprave u Sokobanji, jer onemoguciti razvoj i pokopati nade mladih naraštaja, sa "pravdanjem" : "da nije sada vreme za to", ili "ima precih problema za rešavanje", je najveci zlocin u Svetu! NAROD, ODNOSNO VLAST, KOJI IMA PRECIH STVARI I PROBLEMA OD DECE - NE ZASLUŽUJE DA SE NAZIVA NAROD!

* * *

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt