PLANINARSKO UDRUŽENJE GRAÐANA OŠTRA ČUKA SOKOBANJA

I pored toga što je okružena atraktivnim i za planinarenje pogodnim planinama, (Rtanj, Ozren, Devica, Krstatac, Bukovik i Slemen) u Sokobanji vec duži niz godina ne postoji Planinarsko udruženje, Koje bi promovisalo Sokobanju kao destinaciju povoljnu za planinarski sport.

PLANINARSKO UDRUŽENJE GRAÐANA OŠTRA ČUKA SOKOBANJA
4 Decembar 2008

osvajanje vrha ostra cuka I pored toga što je okružena atraktivnim i za planinarenje pogodnim planinama, (Rtanj, Ozren, Devica, Krstatac, Bukovik i Slemen) u Sokobanji vec duži niz godina ne postoji Planinarsko udruženje, Koje bi promovisalo Sokobanju kao destinaciju povoljnu za planinarski sport.

Pre par meseci situacija se promenila. Naime, kod grupe mladih Sokobanjaca rodila se ideja o osnivanju Planinarskog udruženja. U želji da svoju ideju realizuju oni su preduzeli sve potrebne osnivacke mere i aktivnosti i sada od nadležnih organa ocekuju dozvolu za rad. Udruženje ce nositi naziv Planinarsko udruženje gradana "Oštra Cuka", po jednom od vrhova planine Device (1075m).

Kao veliki ljubitelji prirode i planinarenja, osnivaci koriste svoje slobodno vreme za šetnje, odnosno pohode na neki od vrhova sokobanjskih planina. Svesni višestrukog znacaja planinarenja za unapredenje zdravstvenog stanja kao i društveni razvoj jedne zajednice, oni žele da svoje interesovanje prenesu i ostalim gradanima Sokobanje, a pre svega mladim generacijama koje se u poslednje vreme otuduju od prirode i sve manje ukljucuju u društveni život.

planinari u sesalackoj pecini Osnivaci kažu da ce pored promocije, unapredenja i omasovljavanja planinarskog sporta raditi i na unapredenju i zaštiti životne sredine i razvoju ekološke svesti. Zato je neophodna saradnja sa srodnim organizacijama, školama, studentskim i omladinskim asocijacijama.

Svi oni koji se uclane u Udruženje ce biti u prilici da kroz aktivan odmor, putovanja i druženje adekvatnije iskoriste svoje slobodno vreme i pritom bolje upoznaju, kao svoju okolinu, tako i druge krajeve Srbije.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt