ODBOJKAŠKI KLUB OZREN - SOKOBANNJA

U istoriji sokobanjskog sporta, zlatnim slovima bi trebalo zapisati, da je 19. oktobra, 2008. godine, nakon samo godine dana postojanja, Odbojkaški klub "OZREN", otpočeo takmičenje u Međuopštinskoj odbojkaškoj ligi- Zaječar. Entuzijazam, želja i volja, nekolicine zaljubljenika u ovaj sport, da se Sokobanja ogleda i u ovom sportu

ODBOJKAŠKI KLUB OZREN - SOKOBANNJA
19 Oktobar 2008

U istoriji sokobanjskog sporta, zlatnim slovima bi trebalo zapisati, da je 19. oktobra, 2008. godine, nakon samo godine dana postojanja, Odbojkaški klub "OZREN", otpočeo takmičenje u Međuopštinskoj odbojkaškoj ligi- Zaječar. Entuzijazam, želja i volja, nekolicine zaljubljenika u ovaj sport, da se Sokobanja ogleda i u ovom sportu, urodili su plodom i u prvom kolu ovogodišnje sezone OK "OZREN" je ugostio komšije iz susedne opštine, Knjaževac, OK "MIDŽOR" iz Kalne.

Utakmica je odigrana u fiskulturnoj sali srednje škole, jer Sokobanja još nema sportsku halu, koja je u izgradnji i ovih dana otpočelo je njeno pokrivanje, a prve sportiste ugostice tek krajem sledece godine. Zbog nedostatka prostora za gledaoce, utakmici je prisustvovalo oko četrdesetak posetilaca, koji su zaista uživali u prikazanoj igri oba tima. Nažalost, u ovako važnom, istorijskom trenutku za sokobanjski sport, nadmetanju nisu prisustvovali opštinski funkcioneri, da makar svojim prisustvom odaju priznanje i poštovanje sportskim pregaocima na njihovom trudu i zalaganju da mladež Sokobanje zaobiđe destruktivne destinacije, poput kafića i noćnih klubova!

Iako tek u "pelenama", sokobanjski odbojkaši su pružili zaista atraktivnu igru i bili dostojan protivnik starijem bratu iz Kalne. Pobednika je odlučio peti set, u kojem su odbojkaši "Midžora", za samo deset minuta aktivne igre, savladali Sokobanjce sa rezultatom 15 : 05!

Sokobanjski igrači su dobili prvi i treći set, sa 25 : 20 i 25 : 19, a onda su malo popustili, da li zbog neiskustva ili nervoze i treme i četvrti i peti set izgubili sa velikom razlikom: 13 : 25 i 05 : 15.

Sudijski par su činili Nenad Stojanović, iz Zajecara, glavni i Ninoslav Vasilijić, iz Knjaževca, pomocni i odlicno su odradili svoja zaduženja. Dodeljen je samo jedan žuti karton igracu "MIDŽORA", koji je nakon neuspele akcije loptu šutnuo nogom.

Prva odbojkaška utakmica, u zvaničnoj ligi u Sokobanji, završena je pobedom gostiju 2 : 3, a treneri su imali samo reči hvale i za svoj, ali za protivnički tim.

- Igra je bila fer i korektna, lepa i zaista smo uživali u prikazanom. Mi smo bili bolji u petom setu, ali to ne znaci da je Ozren slab tim. Sastali smo se sa sokobanjskim timom u nekoliko prijateljskih utakmica i mislimo da će biti jako uspešan. OK "MIDŽOR" je takođe mlad klub, postoji svega četiri godine, ali već smo jednom bili prvaci i ove godine nam je želja da uđemo u Drugu ligu, - rekao nam je predsednik kluba, Božidar Milojić.

- Odbojkaški klub "OZREN" je formiran prošle godine, u oktobru 2007. Pre dva meseca smo podneli prijavu za Međuopštinsku ligu Zaječar. Ovo je prva zvanična odbojkaška utakmica u Sokobanji i ako treba, a treba, da ocenjujem igru našeg tima, na skali od 1 do 5, dajem ocenu tri. Igrali smo protiv tima koji je prošle godine sezonu završio na drugom mestu, na tabeli. I pored poraza, ja sam zadovoljan igrom našeg tima, ali nam predstoje ozbiljna i intezivna treniranja i pripreme, kako bi došao do izražaja naš kvalitet,- kazao nam je Vladimir Cvetkovic, trener OK "OZREN".

Oba tima su sastavljena od mladih ljudi, sve dvadesetogodišnjaci, a i mlađi i bilo je zaista uživanje gledati ih kako pokazuju svoja umeća na terenu podeljenim mrežom, po sredini. Potrebna im je podrška, ne samo članova njihove porodice, koju zasigurno imaju, već podrška opštinskih funkcionera i čitave zajednice, a ne samo priče i saveti: "treba ono", "treba onako", ili slične fraze kojima se vlastodršci ograđuju i odaljuju od zajednice!

Odbojkaši, vidimo se u Sokobanji!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt