NOVO U SOKOBANJI

NOVO U SOKOBANJI:: Iako je ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji siromašnija od prošle, opštinska vlast, u saradnji sa vladom Srbije i resornim ministarstvima, ne odustaje od namere da Sokobanja postane moderni turistički centar u Srbiji, u godinama koje dolaze.

NOVO U SOKOBANJI
19 Avgust 2008

Iako je ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji siromašnija od prošle, opštinska vlast, u saradnji sa vladom Srbije i resornim ministarstvima, ne odustaje od namere da Sokobanja postane moderni turistički centar u Srbiji, u godinama koje dolaze.

Čistim vazduhom, nadmorskom visinom od 400 m. i umereno-kontinentalnom klimom, Sokobanja je idealna za sportsko-rekreativni turizam, odnosno pripreme sportista, tokom cele godine. U te svrhe, poslednja dva meseca intenzivno se radi na izgradnji sportske hale, za sportove na "parketu". Priprema terena i temelji su urađeni u jesen 2006. godine, a radovi su nastavljeni čim su obezbeđene finansije. Ministarstvo za omladinu i sport Srbije, izdvojilo je pedeset miliona dinara za halu u Sokobanji i ona bi trebalo da primi prve sportiste pred zimu 2009. godine.Hala je površine 1200 m. kvadratnih i imaće tribine za oko 500 posetilaca. Radove izvodi METALOPRERADA, iz Niša.

A pre desetak dana su obnovljeni radovi na uređenju korita reke Moravice, na potezu od hotela Sunce, do hotela Zdravljak. Izgradnja keja i šetališta obalama reke su u nadležnosti Ministarstva vodoprivrede, koje je uređenje korita započelo pre 10-12 godina i do sada se tapkalo u mestu, a ono što je urađeno nije održavano i bilo je zapušteno. Nadamo se da ovoga puta zastoja neće biti i da će dogodine mnogi turisti šetati pored reke, uređenim kejom.

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt