Zdravstveni turizam - Zdravstvo u Sokobanji

 specijalna bolnica sokobanja-novi zavodLečenje u Sokobanji obavlja se, na osnovu utvrdjenih indikacija, kupanjem u toploj, blago radioaktivnoj vodi i inhalacijom, prema uputu i pod nadzorom lekara. Sokobanjski vazduh, sam po sebi, je lek za obolele od astme.

Termalni izvori Sokobanje spadaju medju najradioaktivnije u ovom delu Evrope. Ukupno je sest glavnih, cija se temperatura vode krece od 28-45 stepeni. Obzirom da je izbijanje radioaktivnih gasova na citavoj teritoriji Banje veliko, svaki posetilac je izlozen blagoj inhalaciji, sto veoma korisno utice na diasjne organe i ceo organizam.

Specijalna bolnica za plucne i ocne bolesti i tuberkulozu "Ozren" na Ozrenu bazirana je na kompletnoj primeni prirodnih lekovitih faktora, prvenstveno klimatskih i ambijentalnih vrednosti, savremenih metoda i dostignuca u oblasti balneoklimatologije i odgovarajucih medikamenata.

Specijalna bolnica za prevenciju, lecenje i rehabilitaciju nespecificnih plucnih bolesti "Sokobanja", nalazi se u podnozju planine Ozren i predivan je vidikovac iznad Sokobanje. Od 150 medicinskih radnika, zaposlenih u bolnici, svaki cetvrti je lekara- specijalista. Ova bolnica je naucno - nastavna baza medicinskog fakulteta Univerziteta u Nisu. Ovde su vam na usluzi izuzetno opremljene laboratorije, kabineti, kupatila za hidroterapiju sa termalnim i hipotermalnim vodama, prirodni inhalatorijumi, aparaturna inhalacija... Bolnica "Sokobanja" uspesno leci bolesti disajnih organa kod dece i odrasli, reumaticne bolesti, posttraumatska stanja, hronicna ginekoloska oboljenja, neuroloska oboljenja, neuroze, lakse oblike Parkinsonove bolesti, lakse oblike hipertenzije. Posebno se preporucuje skola za asmaticare, skola za odvikavanje od pusenja i "Soko life" - program regulacije telesne tezine.
 pl banjicaP.L."Banjica" sa predivnom lokacijom iznad gradske plaze "Zupan" na reci Moravici, iako sa svih strana okruzeno zelenilom i cvecem, tako da deluje kao da je van Sokobanje, nalazi se na samo 5 minuta hoda do najstrozijeg centra grada. Zdravstvena sluzba "Banjice" pruza usluge hidroterapije (bazen i kade sa trmo-mineralnom vodom), elektroterapije (9 razlicitih strujnih oblika terapije), termoterapije (primena toplog zracenja u lecenju), inhalacije (prirodna i medikamentozna) i masaze (rucna ili pomocu aparata).

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt