Hard Enduro Race Sokobanja 2019

Zatvaranje hard enduro sezone održaće se u Sokobanji 5.i 6. oktobra ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ u organizaciji Hard Enduro sportskog udruženja ’’Kentaur’’. Tokom ta dva dana hard enduro vozači će na svojim mašinama preći oko 150km šumskih puteva prepunih nezgodnih prirodnih prepreka i testiraće svoju snagu, izdržljivost, fizičku spremu kao i mentalnu sabranost tokom prevazilaženja naizgled nepremostivih prepreka.

Hard Enduro Race Sokobanja 2019
30 Septembar 2019

Zatvaranje hard enduro sezone održaće se u Sokobanji 5.i 6. oktobra ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ u organizaciji Hard Enduro sportskog udruženja ’’Kentaur’’. Tokom ta dva dana hard enduro vozači će na svojim mašinama preći oko 150km šumskih puteva prepunih nezgodnih prirodnih prepreka i testiraće svoju snagu, izdržljivost, fizičku spremu kao i mentalnu sabranost tokom prevazilaženja naizgled nepremostivih prepreka. Očekuje se oko 70 takmičara kako iz Srbije tako i iz zemalja regiona. ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ je jedna od četiri hard enduro trke koje ulaze u šampionat Srbije, takmičari je nazivaju jednom od lepših trka zbog fantastičnih pirodnih odlika Sokobanje i istorijskih obeležja koji su na delu trase kao što je Sokograd.

Hard enduro je ekstremni moto sport koji podazumeva vožnju specijalnih motora off-road terenima. Na trci vozači su podeljeni u tri klase A, B, C po težini trase. Sokobanja i nadaleko poznata Lepterija na kojoj se nalazi start i finish oba dana trke sigurno u oktobru neće vremenskim prilikam olakšati takmičarima da savladaju ovog zelenog diva. Najspretniji završiće trku za čak sat i po, dok ima takmičara kojima će trebati i do šest sati dok se izbore sa umorom, preprekama ili kvarom na motoru.

Ovo je treće izdanje ’’Hard Enduro Race Sokobanja 2019’’ za publiku i posetice svakako je besplatan ulaz. Lepterija kao glavno mesto okupljanja biće i najatraktivnije mesto za publiku, tu će se voziti prolog koji je izuzetno zanimljiv za gledanje kako takmičaru moraju prevazići postavljene prepreke (balvani, debla, gume) i zagrejati se za start koji počinje sa istog mesta. Posebnu pažnju organizatori posvećuju očuvanju životne sredine i čistoće planine domaćina, Sokobanje. Svi učesnici obavezni su da svoje otpadke nose sa sobom, pridržavaju se javnog reda i mira u naseljenim mestima kao i da bilo kakve radove na motociklima izvode u unapred pripremljenom servisnom parku.

Opština Sokobanja kao i agencija SokoInfo, hotel Moravica, smeštaj Randjelović i restoran Splendid pomogli su događaj i podržavaju ga na lokalnom nivou. Za sve dodatne informacije možete pogledati sajt organizacije Kentaur enduro srbija na kome se nalaze I linkovi za fejsbuk, Instagram kao I prijavnica za trku.

Svim učesnicima I posmatračima želimo lep prvi oktobarski endure vikend u Sokobanji.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt