ŠKOLA POD OBRUČIMA

Sport u Sokobanji ima dugu tradiciju, više od jednog veka, kada je mitropolit Srbije, Mihailo, uveo telesno vežbanje u školu, u banji pod Ozrenom. Najdužu tradiciju ipak ima fudbal, ali i drugi sportovi nisu zapostavljeni. Za desetak dana Omladinsko pionirska škola košarke, OKK

ŠKOLA POD OBRUČIMA
27 Oktobar 2008

Sport u Sokobanji ima dugu tradiciju, više od jednog veka, kada je mitropolit Srbije, Mihailo, uveo telesno vežbanje u školu, u banji pod Ozrenom. Najdužu tradiciju ipak ima fudbal, ali i drugi sportovi nisu zapostavljeni.

Za desetak dana Omladinsko pionirska škola košarke, OKK "OZREN", proslaviće prvi rođendan. -Dečaci i devojčice vredno treniraju, ima talenata, svakako ne mogu svi biti talentovani za košarku, ali ima potencijala i nadamo se da od sledeće jeseni i muška i ženska selekcija mladih pionira započnu takmičenja u regionalnoj ligi "NIŠ 7", koja obuhvata borski, zaječarski, niški i pirotski okrug,- rekao nam je viši trener košarke, Miroslav Zlatković.

Škola trenutno broji 38 dečaka i devojčica, koji tri puta nedeljno dolaze na treninge u salu Gimnazije. Po mišljenju trenera Zlatkovića moglo bi i trebalo bi više od tri puta nedeljno da se trenira, ali nema slobodnih termina, s obzirom da se sala koristi i za druge vrste sportova, a najviše za redovne učenike osnovne i srednje škole u Sokobanji. Narednog leta škola košarke ima u planu odlazak u neki od kampova košarke, najverovatnije u Srbiji, a moguce i u Crnoj Gori.

Sokobanjski osnovci sa velikom voljom treniraju i sanjaju da postanu majstori i zvezde naše i svetske košarke.

Vidimo se, ispod obruča!

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt