eBooking.rs

Pitanje postavio(la): Podinarac, 31.03.2015. 22:42

Poštovani, 1.ko je i po kom osnovu zabranio FK Trebič da igra na gradskom stadionu. Koliko znam tereni na podini pripadaju( barem zvanično) opštini. Ovo je važno je je FK Trebič trenutno jedini sokobanjski klub( Fk Ozren ja faktički privatni klub sastavljen od igrača sa strane) 2.Ko je dozvolio izgradnju baraka na samom stadionu. 3.Da li je dozvoljena gradnja na prostoru bivšeg omladinskog naselja( ako nije zbog čega se toleriše) Koliko znam to treba da bude deo budućeg sportkog kompleksa. 4.Da li postoji građevinska inspekcija u Sokobanji i čemu služi( divlja gradnja niče na sve strane). Pozdrav


Poštovani,

1. Niko nije zabranio, nego im nije dozvolio FK "Ozren", nakon isteka ugovora o korišćenju terena koji su ova dva kluba imala do nedavno. U razloge zbog kojih ugovor nije produžen ne želim da ulazim, jer su različite interpretacije razloga, u zavisnosti od toga koju stranu pitate. Mislim da ova dva kluba treba da sarađuju, i da je to u interesu sokobanjskog fudbala. Loše je kada to nije moguće, ali onda moraju da se poštuju pisana pravila. Po njima, SO Sokobanja je dala početkom 90-ih stadion na Podini na upravljanje FK "Ozren", i od tada svako ko bi želeo da koristi stadion mora o tome da postigne dogovor sa rukovodstvom FK "Ozren". 2. Niko nije dozvolio bilo kakvu izgradnju unutar ograde stadiona. 3. Ne znam tačno na koju izgradnju mislite, pojedini objekti (bivše barake u kojima su boravili akcijaši) imaju dozvole za rekonstrukciju. To nije prostor koji je obuhvaćen budućim sportskim kompleksom. 4. Građevinska inspekcija postoji, u svim slučajevima bespravne gradnje koju registruje po službenoj dužnosti ili po prijavi odradi posao, zabrani radove i podnese krivičnu prijavu. Po pravilu, tužilac ponudi odustajanje od gonjenja u zamenu za uplatu određene svote novca (do 100 hiljada dinara, obično) u humanitarne svrhe, a ministarstvo je garantovalo novim Zakonom o planiranju i izgradnji da ni jedan bespravno podignut objekat neće biti srušen. Tek koliko da znate da nije baš sve ni do građevinske inspekcije. 

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Sokobanja u srcu, 30.03.2015. 00:21

Poštovani, da li postoji mogućnost da se organizuje polaganje za lokalne turističke vodiče? Znam da je bilo pre par godina, a odluka je na lokalnoj samoupravi. Mislim da je to posao za kojim će sve više biti potrebe. Hvala unapred. Sve najbolje. Marija


Poštovana,

obuke i polaganje za sticanje zvanja turističkog vodiča organizuje resorno ministarstvo. Opština Sokobanja, odnosno OTKS, svake godine iskazuje potrebe i učestvuje u refundiranju dela troškova kursa. Tako je urađeno i ove godine, ali kurs još nije krenuo, jer se očekuje izmena Zakona i turizmu i verovatno drugačiji način obuke vodiča. Kada ova pitanja budu rešena, preko sredstava javnog informisanja bićete obavešteni o aktivnostima OTKS u cilju obuke vodiča.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Sale, 25.03.2015. 08:24

...ukratko , park Banjica sasusena stabla prete setacima.Dali ce se bolesna i trula stabla koja mogu svakog casa pasti na setace saseci i zameniti novim?Dali je zelena povrsina parking?Prosetajte malo Banjickom ulicom da se malo nadisete a i nesto vidite.


Poštovani,

sanitarna seča sasušenih i bolesnih stabala sprovodi se svake godine, i biće sprovedena i ove.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Stefan Ristić, 21.03.2015. 23:28

Poštovani predsedniče, Interesuje me kada će u Sokobanji biti konačno uklonjeni psi lutalice sa ulica? Ima ih po celom gradu i nekontrolisano se razmnožavaju, kreću se u velikim čoporima i agresivni su, što predstavlja opasnost po građane, pogotovo decu.


Poštovani,

uklanjanje pasa lutalica kreće od kraja marta.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Jezerac, 17.03.2015. 21:17

Poštovani, kada će biti napravljen ostatak puta do sela Jezera, što nam je bilo obećano pre 2 godine, kao i put od Radenkovca do Labukova. Hvala


Poštovani,

opština Sokobanja više ne odgovara za ovaj putni pravac, jer je Uredbom Vlade Republike Srbije ovaj putni pravac ponovo proglašen državnim putem, što znači da se o njemu brine država. Koliko sam upoznat, planirano je da se ove godine uradi deo ovog putnog pravca. Od Radenkovca do Labukova, deo koji je na teritoriji opštine Sokobanja, biće popravljen ove godine.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Ziteljka Sokonanje, 17.03.2015. 20:25

Dragi precednice, da li vi nekada prodjete ulicama ove nase Sokobanje nakon sto komunalci "IZNESU" smece? Odgovor ne morate da dajete. Jer je ocigledno ne. Oni umesto da skupe smece, oni smece jednim delom poseju po ulicama, o pepelu i da ne pricamo. Mi smo ekoloska opstina samo na RTS-u.


Poštovana,

više je do komunalnog, a malo je i do građana koji odlažu smeće na nepropisan način (o pepelu ne govorimo, on ne bi ni trebalo da se odlaže uz kućno smeće). Bićemo ekološka opština onoliko koliko se svako odgovorno ponaša u okviru svojih obaveza.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): DRAGAN MOMCILOVIC, 24.02.2015. 10:30

PRESEDNICE VISE PURA VAS MOLIMO DA NA NEKI NACIN BAR MALO DA POPRAVITE NASU ULUCI LJUBE DIDICA I AKO SMO IMALI LASE OBECANJE ZAMOLIO BIH VAS DA SADA BAR DODJETE DA POGLEDATE DALI JE MOGUCE DA SE TOM ULICOM I PESKE PRODJE KAMOLI AUTOM


Poštovani,

pošto postoje dve ulice koje se vode kao Ljube Didića, ne znam na koju mislite, ali daću Vam informaciju za obe:

deo koji je nastavak asfaltiranog dela je rađen delimično prošle godine (nakon poplava), i biće dorađen ove godine, kad se stabilizuju vremenske prilike i završi se zimska služba. Deo desno od restorana "Čikago" (idući od Taš ćuprije), pa naviše je uzan i nepristupačan toliko da ni jedna mašina ne može da prođe (bar sam takvu informaciju dobio od Direkcije za urbanizam i izgradnju-Sokobanja, koja je i nadležna za ovu vrstu posla).

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): bogojevic jelena, 22.02.2015. 18:18

Postovani!!! interesuje me kad pocinje licitacija za one tezge za prodaju suvenira i kako uopste doci do mesta na mermeru????


Poštovana,

27.02.2015. godine biće održana sednica SO Sokobanja na kojoj će biti usvojen Program zapremanja mermernog šetališta. Nakon toga, licitacija će biti održana u drugoj polovini marta. Preporučujem Vam da pratite web prezentaciju opštine Sokobanja www.opstinasokobanja.com, gde možete da dobijete sve podatke o ovom pitanju.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): Omladina ul.Vojvode Putnika, 18.02.2015. 20:27

Dali postoji mogućnost da se ove godine u nasoj ulici izgradi jedan teren za male sportove... pozdrav


Poštovani,

ovo igralište (na kraju Solunske) obećao sam vam prošle godine, i ostao dužan zbog problema sa PGR-om. Nadam se da ćemo ove godine zajedno imati više sreće.

Dimitrije Lukić

Pitanje postavio(la): milanko boskovic, 04.02.2015. 09:53

Molim vas da me informisete ko cini skupstinsku vecinu u Soko banji. Hvala veliko unapred


Poštovani,

Demokratska stranka i kolaicija SPS-PUPS-JS bez JS.

Dimitrije Lukić