eSokobanja.rs

TURNIR U ODBOJCI:: Drugi odbojkaski turnir Sokobanja 2008, u okviru tradicionalnog Basket turnira Avgust u avgustu, kako je i najavljeno, odrzan je u subotu i nedelju, 9. i 10. avgusta, u Sokobanji na igralistu kod Gimnazije.

odbojka AuADrugi odbojkaski turnir Sokobanja 2008, u okviru tradicionalnog Basket turnira Avgust u avgustu, kako je i najavljeno, odrzan je u subotu i nedelju, 9. i 10. avgusta, u Sokobanji na igralistu kod Gimnazije. Prvog dana turnira mecevi su igrani u sali srednje skole, zbog nevremena i kise, ali je nedelja, od ranog jutra, najavljivala lep dan idealan za sportska nadmetanja. Ucesce na turniru je ove godine uzelo sest ekipa: cetiri iz Sokobanje, jedna iz Nisa i jedna iz Coke. Nakon kvalifikacionih utakmica, prvog dana, u polufinale su se plasirale cetiri ekipe i to : OK COKA, iz Coke, OK NIS, iz Nisa, TREF, iz Sokobanje i FLAMINGOSI, iz Sokobanje. Organizator je za tri prvoplasirane ekipe obezbedio skromne nagrade:
                            1. mesto - zlatna medalja i 6.000,oo dinara,
                            2. mesto - srebrna medalja i majice,
                            3. mesto - bronzana medalja,
                            Za najboljeg igraca turnira - pehar.
U prvom mecu snage i umece prebacivanja lopte preko mreze, odmerili su sokobanjski TREF i OK NIS. Nislije su veoma lako i za svega dvadeset minuta pobedile sokobanjski tim sa 2 : 0 u setovima, [25 : 10 i 25 : 11]. Pravo uzivanje u odbojci priredili su timovi OK COKA i FLAMINGOSI, za oko dve stotine gledalaca koji su pratili mec, od kojih je pedesetak burno navijalo za goste iz Coke. Ekipa COKE je bila mesovita: cetiri devojke i tri mladica, sto je i izazvalo simpatije publike i navijanje za njih. Ipak domaci FLAMINGOSI su nesto bili bolji i slavili pobedu 2 : 0 u setovima, [25 : 18 i 27 : 25]
U utakmici za trece mesto suocile su se porazene ekipe, OK COKA i TREF iz Sokobanje. Trefovci su igrali lezerno, bez motivacije, ili im je ponestalo snage i tek na momente su uspevali da osvoje poneki bod i mada im je sudija bio naklonjen, poklonivsi im nekoliko bodova, izgubili su od mesovite COKE sa 2 : 0 u setovima, [25 : 18 i 25 : 21].
najbolji odbojkas - AuAZa prvo mesto i primamljivu nagradu borili su se timovi OK NIS i FLAMINGOSI, u tri dobijena seta. Ova utakmica je zaista bila uzbudljiva i privukla je oko tri stotine gledalaca na tribine igralista. Odbojkasi Nisa lako dobijaju prvi set, drugi nesto teze, a kada su Flamingosi dobili treci, cinilo se da ce uspeti da izjednace i mozda i pobede na ovom turniru. Kondicija i godine ipak cine svoje i mladi tim OK NIS pobedjuje u cetvrtom setu, ukupnim rezultatom 3 : 1, [25 : 14, 25 : 21, 23 : 25 i 25 : 22].
Igracima treceplasirane ekipe Coke, bronzane medalje podelio je Vladimir Cvetkovic, igrac OK OZREN- Sokobanja, drugoplasiranim Flamingosima srebrne medalje i majice urucio je Dragan Kuzmanovic, predsednik OK OZREN, a osvajacima turnira igracima OK NIS, iz Nisa, zlatne medalje i novcanu nagradu podelio je Aleksandar Milojkovic, u ime Organizacionog odbora turnira Avgust u avgustu.
Za najboljeg odbojkasa na turniru proglasen je Dejan Pejcic, iz OK NIS i njemu je zasluzeni pehar urucio Dejan Nikolic, narodni poslanik u skupstini Srbije, iz OO DS Sokobanja.
Odbojkaski turnir je prosao, igra i druzenje su nastavljeni, a u narednim danima ocekuje nas jos puno uzbudjenja na sportskim terenima i zabave na predstojecim koncertima. Vidimo se u Sokobanji! 

autor:

Vladimir S. Putnik