eSokobanja.rs

Biciklisticke trke kroz Sokobanju:: Ovogodisnja, 48. Medjunarodna biciklisticka trka kroz Srbiju, po drugi put je u svojim etapama kao jedan od ciljeva etapa obuhvatila Sokobanju. Sokobanja, Skupstina opstine, Organizacija za turizam kulturu i sport-Sokobanja i mestani, pokazali su se kao dobri domacini i organizatori

 Ovogodisnja, 48. Medjunarodna biciklisticka trka kroz Srbiju, po drugi put je u svojim etapama kao jedan od ciljeva etapa obuhvatila Sokobanju. Sokobanja, Skupstina opstine, Organizacija za turizam kulturu i sport-Sokobanja i mestani, pokazali su se kao dobri domacini i organizatori jednog velikog  medjunarodnog dogadjaja kao sto je biciklisticka trka.

U trci kroz Srbiju ucesca su uzele 23 selekcije iz dvadeset zemalja sveta, odnosno oko dvestotine takmicara je zapocelo trku iz Beograda, a u Sokobanju su sestog dana trke kroz cilj prosli oko 190 biciklista. Prvi kroz cilj je prosao takmicar sa startnim brojem 16,  Simone Kadamuro Nipo Endeka, iz Italije, koji se obradovao prvom mestu u sestoj etapi i zahvalio se svima koji su imali uticaja da on danas (21.06.2008) dodje na to mesto: sponzorima, prijateljima i celokupnoj ekipi koja stoji iza njega.

U centru Sokobanje, kod Milosevog konaka,  dobrodoslicu takmicarima je pozeleo jos uvek aktuelni predsednik opstine, Milisa Dinic, pozelevsi svim takmicarima i pratecim ekipama da se lepo provedu i odmore u banji pod Ozrenom i da u nedelju osvezeni nastave poslednju etapu trke ka cilju u Kragujevcu.

U nedelju, 22.juna, u 9 i 30 casova od zgrade Skupstine opstine na put ka cilju bicikliste su ispratili, Slobodan Krstic, direktor OTKS i oko dve stotine zitelja i gostiju Sokobanje.

autor:

Vladimir S. Putnik