eSokobanja.rs

AVGUST U AVGUSTU 2008:: Tradicionalni, deveti po redu, Basket turnir "Avgust u avgustu - Sokobanja 2008", ove ce godine biti bogatiji sadrzajem, u zabavnom delu, od prethodnih godina. Turnir pocinje 9. avgusta, takmicenjima u odbojci na terenu kod Gimnazije, u Sokobanji, a zavrsava se 28. avgusta finalnim utakmicama u malom fudbalu, za juniore do 16 godina.

AuA pobediTradicionalni, deveti po redu, Basket turnir "Avgust u avgustu - Sokobanja 2008", ove ce godine biti bogatiji sadrzajem, u zabavnom delu, od prethodnih godina. Turnir pocinje 9. avgusta, takmicenjima u odbojci na terenu kod Gimnazije, u Sokobanji, a zavrsava se 28. avgusta finalnim utakmicama u malom fudbalu, za juniore do 16 godina.

Raspored takmicenja:
9. i 10. avgust, vikend odbojke - teren kod Gimnazije;
13. do 16. avgust, basket turnir - zakucavanje - sutiranje trojki, teren kod Gimnazije;
22. do 24. avgust, teniski turnir, na terenima hotela Zdravljak;
27. i 28. avgust, turnir u malom fudbalu, [juniori do 16 godina], teren kod Gimnazije.

Svecano otvaranje Turnira bice, po protokolu, 13. avgusta, ispred Milosevog Konaka, a dogadjaj veceri bice koncert Bajage i instruktora. Kada je zabavni program u pitanju, koncert Bajage nije sve. Osim njega u danima koji slede nastupice nekoliko DJ-majstora i koncert Ajs Nigrutina, a raspored je sledeci:
13. avgust, - Bajaga;
14. avgust, - DJ Goran Kovacevic;
15. avgust, - DJ Prema;
16. avgust, - Ajs Nigrutin i Timbe  i DJ Kobazz.

Iz godine u godinu, malu varosicu Sokobanju, kako kazu, zahvata "basket ludilo". Od 2000. godine, kada je prvi put organizovan, Basket turnir se sirio, kako u sportskom, takmicarskom delu, tako i u pratecim, zabavnim manifestacijama.
Od 2005. godine pored nadmetanja u kosarci odrzan je i teniski turnir, a od 2006. godine i takmicenja u odbojci na pesku, [betonu], i malom fudbalu za juniore do 16 godina starosti.
Najatraktivniji deo turnira, koji privlaci najvise paznje posetilaca, je takmicenje u sutiranju trojki i zakucavanjima.
 Organizator turnira AVGUST U AVGUSTU je Opstinski odbor DS - Sokobanja, koji je i ove godine obezbedio vredne nagrade za pobednike po kategorijama, uz mnogobrojne sponzore, od kojih se svake godine izdvaja i prednjaci Sinalko.
Sve dosadasnje turnire u proseku je pratilo 5000 gledalaca, a nadamo se da ce ih ove godine biti i vise, zbog bogatog sadrzaja i zato ne kasnite, dodjite na vreme u Sokobanju, provod je zagarantovan!
VIDIMO SE U SOKOBANJI!