eSokobanja.rs

Sport u Sokobanji ima dugu tradiciju, više od jednog veka, kada je mitropolit Srbije, Mihailo, uveo telesno vežbanje u školu, u banji pod Ozrenom. Najdužu tradiciju ipak ima fudbal, ali i drugi sportovi nisu zapostavljeni. Za desetak dana Omladinsko pionirska škola košarke, OKK

Miroslav Zlatković trener KK OzrenSport u Sokobanji ima dugu tradiciju, više od jednog veka, kada je mitropolit Srbije, Mihailo, uveo telesno vežbanje u školu, u banji pod Ozrenom. Najdužu tradiciju ipak ima fudbal, ali i drugi sportovi nisu zapostavljeni.
Za desetak dana Omladinsko pionirska škola košarke, OKK "OZREN", proslaviće prvi rođendan. -Dečaci i devojčice vredno treniraju, ima talenata, svakako ne mogu svi biti talentovani za košarku, ali ima potencijala i nadamo se da od sledeće jeseni i muška i ženska selekcija mladih pionira započnu takmičenja u regionalnoj ligi "NIŠ 7", koja obuhvata borski, zaječarski,  niški i pirotski okrug,- rekao nam je viši trener košarke, Miroslav Zlatković.
Škola trenutno broji 38 dečaka i devojčica, koji tri  puta nedeljno dolaze na treninge u salu Gimnazije. Po mišljenju trenera Zlatkovića moglo bi i trebalo bi više od tri puta nedeljno da se trenira, ali nema slobodnih termina, s obzirom da se sala koristi i za druge vrste sportova, dvokoraka najviše za redovne učenike osnovne i srednje škole u Sokobanji. Narednog leta škola košarke ima u planu odlazak u neki od kampova košarke, najverovatnije u Srbiji, a moguce i u Crnoj Gori.
Sokobanjski osnovci sa velikom voljom treniraju i sanjaju da postanu majstori i zvezde naše i svetske košarke.
Vidimo se, ispod obruča!   

                                                               * * *

                                                                                    autor:
                                                                           Vladimir S. Putnik