eSokobanja.rs

NOVO U SOKOBANJI:: Iako je ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji siromašnija od prošle, opštinska vlast, u saradnji sa vladom Srbije i resornim ministarstvima, ne odustaje od namere da Sokobanja postane moderni turistički centar u Srbiji, u godinama koje dolaze.

Sportska-hala-Sokobanja-avgust 2008.jpgIako je ovogodišnja turistička sezona  u Sokobanji siromašnija od prošle, opštinska vlast, u saradnji sa vladom Srbije i resornim ministarstvima, ne odustaje od namere da Sokobanja postane moderni turistički centar u Srbiji, u godinama koje dolaze.
Čistim vazduhom, nadmorskom visinom od 400 m. i umereno-kontinentalnom klimom, Sokobanja je idealna za sportsko-rekreativni turizam, odnosno pripreme sportista, tokom cele godine. U te svrhe, poslednja dva meseca intenzivno se radi na izgradnji sportske hale, za sportove na "parketu". Priprema terena i temelji su urađeni u jesen 2006. godine, a radovi su nastavljeni čim su obezbeđene finansije. Ministarstvo za omladinu i sport Srbije, izdvojilo je pedeset miliona dinara za halu u Sokobanji i ona bi trebalo da primi prve sportiste pred zimu 2009. godine.                                                                                   Hala je površine 1200 m. kvadratnih i imaće tribine za oko 500 posetilaca. Radove izvodi METALOPRERADA, iz Niša.
Izgradnja-keja.-avgust-Sokobanja 2008.jpgA pre desetak dana su obnovljeni radovi na uređenju korita reke Moravice, na potezu od hotela Sunce, do hotela Zdravljak. Izgradnja keja i šetališta obalama reke su u nadležnosti Ministarstva vodoprivrede, koje je uređenje korita započelo pre 10-12 godina i do sada se tapkalo u mestu, a ono što je urađeno nije održavano i bilo je zapušteno. Nadamo se da ovoga puta zastoja neće biti i da će dogodine mnogi turisti šetati pored reke, uređenim kejom.

autor:

Vladimir S. Putnik