eSokobanja.rs

Omladinsko-pionirska škola fudbala, (OPŠ), fudbalskog kluba "OZREN", iz Sokobanje, u saradnji sa decjim vrticem "BUCKO", takode iz Sokobanje, organizovali su školu fudbala za mališane, i decake i devojcice, predškolskog uzrasta.

Omladinsko-pionirska škola fudbala, (OPŠ), fudbalskog kluba "OZREN", iz Sokobanje, u saradnji sa decjim vrticem "BUCKO", takode iz Sokobanje, organizovali su školu fudbala za mališane, i decake i devojcice, predškolskog uzrasta.                                   cvetković milutinović filipović- Cilj škole je edukacija dece na sportski i zdrav nacin života i rada, pre svega, i razvijanje društvene svesti, zajedništva, a zatim i stvaranje fudbalskih majstora, uzdanica ovog sporta, kako u Sokobanji, tako i na nivou Srbije,- rekao nam je Slobodan Cvetkovic, jedan od trenera.
     Škola je besplatna i deca, kao i OPŠ FK OZREN, predskolci na treninguimaju veliku volju da treniraju. Ideja je podržana od službenika vrtica i naišla na odobravanje roditelja dece, predškolskog uzrasta. Vaspitacice, koje rade sa predškolcima pozdravljaju ovu ideju i vrlo rado su pristale na saradnju. Sokobanjski vrtic ima tri grupe predškolaca, sa ukupno 75 mališana i svi su veseli, jer ovo je za njih, u zagrevanjeovom trenutku i shodno uzrastu, zabava i igra, a kada je to u pitanju mališanima nikad dosta.
     - Omladinsko-pionirska škola fudbala u FK "OZREN", ima i donatore, a to su vlade kraljevina Danske i Norveške i evropska fudbalska asocijacija UEFA. Zato se treneri trude da omasove ovaj sport u Sokobanji, ponajviše zbog spremni za treningsamog FK "OZREN", ali i zbog drugih klubova u opštini Sokobanja, pa i zbog klubova u Srbiji. A, ko zna, možda neko od ovih mališana postane i zvezda evropskog i svetskog fudbala, - kaže Milovan Filipovic, prvi trener OPŠ FK "OZREN".
     Školu fudbala u decijem vrticu "BUCKO" vode Milovan Filipovic, Slobodan Cvetkovic i Milica Milutinovic, koja je clan ženskog fudbalskog kluba "MAŠINAC", iz Niša.
đoletov prvi gol     Nakon zagrevanja i obaveznih vežbi za opuštanje mišica, odigrane su i trening utakmice, a strelac prvog gola bio je Ðorde Randelovic i po onome što je pokazao, tog maglovitog dana na travnatom terenu u dvorištu vrtica, možemo reci da je predškolac koji obecava i od koga može da postane vrsni fudbaler!
     Nadamo se da ce ovaj projekat, da tako kažemo shodno duhu vremena u kojem živimo, naici i na odobravanje i pomoc lokalne samouprave u Sokobanji, jer onemoguciti razvoj i pokopati nade mladih naraštaja, sa "pravdanjem" : "da nije sada vreme za to", ili "ima precih problema za rešavanje", je najveci zlocin u Svetu! NAROD, ODNOSNO VLAST, KOJI IMA PRECIH STVARI I PROBLEMA OD DECE - NE ZASLUŽUJE DA SE NAZIVA NAROD!

                                          * * *