eSokobanja.rs

U kategoriji ugostiteljskih objekata koji zastupaju italijansku kuhinju, sokobanjska picerija i njen vlasnik okitili su se Velikom zlatnom medaljom i diplomom za vrhunski kvalitet, u jakoj konkurenciji stotine sličnih objekata iz Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.


   Na ovogodišnjem, 42. Sajmu turizma u Novom Sadu, održanog od 6. do 10. oktobra, 2009. godine, nije bilo organizovanog nastupa sokobanjskih preduzetnika, ali je nekolicina njih uzela učešća na njemu u samostalnoj režiji i uspeh nije izostao. Jedan od upornih, koji veruje u sebe i ono što radi, je Bojan Dumitrašković, pizza-majstor i vlasnik Picerije-špageterije "Palazzo Bianco", u Sokobanji.
      U kategoriji ugostiteljskih objekata koji zastupaju italijansku kuhinju, sokobanjska picerija i njen vlasnik okitili su se Velikom zlatnom medaljom i diplomom za vrhunski kvalitet, u jakoj konkurenciji stotine sličnih objekata iz Hrvatske, Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Bojan Dumitrašković ovaj zanat radi skoro deset godina, a u svom objektu već tri i zadovoljan je osvojenim priznanjem i kaže da je bolje posle tri godine, nego posle trideset. Planira da i nadalje učestvuje na sajmovima turizma u Beogradu i Novom Sadu i možemo samo da mu poželimo još puno medalja i diploma.
     Osim Bojana i njegove picerije, priznanja za kvalitet Novosadskog sajma dobili su restoran "Chikago", apartmani "Nikolić" i turistička agencija "Eko-turs, svi iz Sokobanje.
     Ko dobro radi, osvaja  priznanja, ali i zadobija mušterije, a to je najvažnija, ako ne najveća nagrada.

     Vidimo se u Sokobanji!Sokobanja, 10.10.2009.g.
tekst i foto:
Vladimir S. Putnik