Obaveštenje o podnošenju prijava za dodelu vaučera

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje obaveštenje o načinu podnošenja prijava za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera u t

Obaveštenje o podnošenju prijava za dodelu vaučera
25 Jun 2015

Vaucer za letovanje u SrbijiMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje obaveštenje o načinu podnošenja prijava za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučerom se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr. Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine (zaključno).

Korisnik vaučera može da bude:

korisnik prava na penziju;

nezaposlena lica iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje;

korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti;

korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, koji to pravo ostvaruje u skladu sa Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju;

zaposlena lica sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno i

ratni vojni invalidi sa primanjima, koja ne prelaze iznos od 60.000 dinara mesečno.

Korisnik vaučera može ostvariti pravo na subvencionisano korišćenje usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima samo po jednom osnovu.

Podnosilac prijave stiče pravo na dodelu vaučera, ako je jedan od napred navedenih uslova ostvario zaključno sa 1.6.2015. godine.

Potencijalni korisnik vaučera vrši rezervaciju smeštaja kod ugostitelja sa objavljene liste, na osnovu čega Ugostitelj izdaje potvrdu o rezervaciji, koja je uslov za dodelu vaučera od strane Ministarstva.

Rezervacija smeštaja vrši se za period od 1.8. do 20.11.2015. godine (zaključno), za najmanje 5 noćenja.

Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na brojeve telefona: 011/3122853 i 011/3122867 ili na internet adresi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija: www.mtt.gov.rs.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt