Vesti TV Soko za 24.08.2010.godine

Vesti TV Soko: Evropsko udruženje banja, Revijalna utakmica, Sastanak Opštinske lige, USR "Moravica", Igre bez granica u Jošanici

Vesti TV Soko za  24.08.2010.godine
24 Avgust 2010

24.08.2010. V E S T – Evropsko udruženje banja

Izabrani stručnjaci Evropskog udruženja banja, u nedelju 29. avgusta, posetiće Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, i time početi obilazak najboljih zdravstvenih ustanova u banjama Srbije, koji će trajati do 2. septembra. Cilj posete je stručno sagledavanje stanja u ustanovama i izrada dokumenta są preporukama o najbrže ostvarljivim i najefikasnijim merama za njihovo dalje napredovanje. Predstavnici Evropskog udruženja banja, osim Specijalne bolnice „Sokobanja”, posetiće još i Institut za rehabilitaciju „Niška banja”, kao i specijalne bolnice „Banja Kanjiža”, „Banja Koviljača”, „Zlatibor”, „Ribarska banja” i Specijalnu bolnicu „Merkur” u Vrnjačkoj banji.


24.08.2010. V E S T – Revijalna utakmica

Revijalna utakmica između opštinskog prvaka „Sloge” iz Žučkovca są reprezentacijom ostalih klubova Opštinske lige , biće odigrana sutra są početkom u 17 i 30 na stadionu u Žučkovcu. Pre utakmice FK „Sloga” biće dodeljen prelazni pehar.


24.08.2010. V E S T – Sastanak Opštinske lige

Sastanak predstavnika Opštinske lige povodom početka jesenjeg dela prvenstva biće održan sutra. Jesenji deo prvenstava počeće 4. septembra. Pozivaju se svi predstavnici kluba da prisustvuju sastanku koji će biti održan u Žučkovcu, są početkom u 19 časova i 30 minuta.


24. 08. 2010. VEST: USR "Moravica"

BOVANSKO JEZERO

Promenljivo vreme tokom prvog dela godine prouzrokovalo je da je ulov riba na Bovanskom jezeru kao i svuda u Srbiji ove sezone bio nešto slabiji, kaže predsednik USR "Moravica", Aleksandar Janković. On izdvaja ulov tostolobika od blizu 40 kg. Bilo je i ulova smudja, ali samo u plitkom delu jezera, a bilo je i ulova krupnih smudjeva od 4 do 7kg, koji se i sad još uvek love. Ulov bele ribe bio je mestimičan. U toku juna i jula lovila se krupna deverika i to u toku noći, kaže Janković i dodaje da je primetan ulov velike količine sitne deverike, ispod mere, što je zabranjeno. Od ove godine dozvoljeni ulov deverike je 10 komada i dozvoljeno je uloviti samo 5kg ove ribe. Što se tiče ostalih ulova, štuka je slabo radila, kao i ostala bela riba. Inače već mesec, mesec ipo dana, usled visokih temperatura, riba se uglavnom ne nalazi na dnu, već u srednjim slojevima, tako da ribolovci koji su pokušavali da ulove ribu na dnu uglavnom nisu imali rezultate, kaže Janković.

Reka MORAVICA

Ribolovaca je malo na reci Moravici, kaže Aleksandar Janković, predsednik USR "Moravica". Već nekoliko godina je primetan ovaj trend, dodaje Janković i kaže da je ovo doprinelo obnavljanju riblje populacije. U reci postoji solidna populacija klena, dok je krkuše manje i tako će biti dok se ne reši problem kanalizacionih, otpadnih voda, na koje je krkuša manje tolerantna. Inače ove ribe ima u gornjem toku, u dugopoljskom i blendijskom delu reke, kaže Janković i dodaje da je za svaku pohvalu to što je Direkcija za urbanizam i izgradnju ove godine dobila mogućnost da u okviru javnih radova sredjuje obalu Moravice iznad i ispod pijačnog mosta i oko hotela "Zdravljak". Nadam se da bi ovo mogao biti početak ozbiljnog uredjenja korita reke Moravice i da bi ovakvi radovi mogli da se nastave i narednih godina-kaže Aleksandar Janković.


24.08.2010. VEST – Igre bez granica

U organizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanje, a uz podršku Mesnih zajeednica Jošanica i Žučkovac, Manifestacija zabavnog karaktera “ Igre bez granica” , biće održana u četvrtak 26. avgusta na sportskim terenima kod škole u Jošanici sa početkom u 17 časova. Kako saznajemo od Ivane Radosavljević -kordinatorke Kancelarije za mlade sam cilj ovog dešavanja je što veće učešće mladih u ruralnoj sredini, a sve to kroz zabavni program i druženje. Do sada je prijavljeno 20-ak učesnika koji će biti raspoređeni u dva tima, kaže Ivana Radosavljević. Manifestacija se organizuje pod mootom “Turizam i avanturizam”.

TV Soko

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt