Ugovor sa EU u okviru EXCHANGE 3 programa - Vesti TV Sokobanja

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Stalna konferencija gradova i opština u petak, 25. marta, organizovale ceremoniju svečanog potpisivanja ugovora sa gradovima/opštinama kojima su odobreni projekti na osnovu drugog poziva u okviru EXCHANGE 3 programa.

Ugovor sa EU u okviru EXCHANGE 3 programa - Vesti TV Sokobanja
28 Mart 2011

28. 03. 2011. VEST: Ugovor sa EU u okviru EXCHANGE 3 programa

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i Stalna konferencija gradova i opština u petak, 25. marta, organizovale ceremoniju svečanog potpisivanja ugovora sa gradovima/opštinama kojima su odobreni projekti na osnovu drugog poziva u okviru EXCHANGE 3 programa. Program EXCHANGE 3 predstavlja nastavak akcija i mera koje su započete u okviru programa EXCHANGE 1 i EXCHANGE 2 i usmeren je na uvođenje modela EU u funkcionisanje i poboljšanje kapaciteta i efikasnosti lokalnih samouprava u Srbiji. Ugovore je potpisalo 38 opština, medju kojima je i Sokobanja.Perojekti su vredni 6, 8 miliona evra, 6 miliona finansira EU, a ostatak lokalne samouprave.Opština Sokobanja je potpisala Ugovor za projekat Pribavljanja eksploatacionog prava za termomineralne i mineralne izvore na teritoriji opštine. Projekat se zasniva na strategiji razvoja opštine Sokobanja koja je usvojena u prethodnom periodu, saznajemo od predsednika Opštine Sokobanja, Dimitrija Lukića. Ovo je od velikog znčaja za budući razvoj sokobanjskog turizma, pre svega sportsko-rekreativnog i banjskog, kaže on. Vrednost projekta je 117 hiljada evra.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt