Udruženje banja Srbije donelo je zaključak o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o turizmu - Vesti Soko TV 17.09.2010.godine

Udruženje banja Srbije na sednici Upravnog odbora održanoj 07. septembra donelo je zaključak o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o turizmu./ Moto klub „Falkons“ i samostalni motoristi organizuju izlet do Grčke. Polazak je sutra ujutru ispred zgrade Skupštine opštine Sokobanja u 7h, saznajemo od Dragana Andjelkovića, predsednika kluba „Falkons“./ U okviru III kola Okružne lige, seniorski tim FK „Ozren“ gostuje u nedelju u Vržogrncu ekipi „Borac“. Utakmica počinje u 16 časova.

Udruženje banja Srbije donelo je zaključak o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o turizmu - Vesti Soko TV 17.09.2010.godine
17 Septembar 2010

17. 09. 2010. VEST: Udruženje banja Srbije donelo je zaključak o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o turizmu

Udruženje banja Srbije na sednici Upravnog odbora održanoj 07. septembra donelo je zaključak o najavljenim izmenama i dopunama Zakona o turizmu. Predmet zaključka je član 18 navedenog zakona, koji predvidja saglasnost za bavljenje ugostiteljstvom jedino za zdravstvene ustanove koje pružaju usluge svojim korisnicima u objektima u kojima se organizuje boravak i pružanje usluga prevencije, lečenja i rehabilitacije i to u delu koji se odnosi na pružanje usluga ishrane i smeštaja trećih lica. Time se navedene ustanove stavljaju u nepravedan pravni i tržišni položaj u odnosu na ostale privredne subjekte koji u svojoj delatnosti imaju i delatnost ugostiteljstva, stoji u zaključku. Udruženje banja Srbije od nadležnih traži: Da izmene i dopune zakona o turizmu sprovedu na osnovu javne rasprave, na svim nivoima, da ozbiljno razmotre predloge izrečene u toku javne rasprave koji nude kvalitetno rešenje dela problema u receptivnom turizmu Srbije i da aktivnosti udruženja banja Srbije prihvate kao argumentovane i dobronamerne i prihvate predlog udruženja dat u obrazloženju Zaključka, kako bi zajedno došli do najboljeg rešenja.


falkons17. 09. 2010. VEST: Moto klub „Falkons“ i samostalni motoristi organizuju izlet do Grčke

Moto klub „Falkons“ i samostalni motoristi organizuju izlet do Grčke. Polazak je sutra ujutru ispred zgrade Skupštine opštine Sokobanja u 7h, saznajemo od Dragana Andjelkovića, predsednika kluba „Falkons“. Motoristi se iz Grčke vraćaju u utorak ili sredu. Do Grčke putuje sedam članova kluba „Falkons“ i dva nezavisna učesnika. Inače moto skupovi su za ovu godinu završeni, a sledeće godine počinju od prvoig maja i traju do polovine septembra. Moto klub Falkons u narednom periodu planira izlet do Kladova i Srebrnog jezika ukoliko to dozvole vremenske prilika.


17.09.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U okviru III kola Okružne lige, seniorski tim FK „Ozren“ gostuje u nedelju u Vržogrncu ekipi „Borac“. Utakmica počinje u 16 časova. U prethodna dva kola, Ozren je zabeležio dve pobede, saznajemo od Branislava Stojanovića, predsednika Skupštine FK „Ozren“.

Prijateljska utakmica

Prijateljska utakmica između veterana Ozrena i FK „Kopaonik“ biće odigrana na terenima SB „Banjica“ sa početkom u 19 časova.

III kolo Opštinske fudbalske lige biće odigrano za vikend

III kolo Opštinske fudbalske lige biće odigrano za vikend. Utakmice će biti odigrane po sledećem rasporedu: U subotu se sastaju:

u Trubarevcu u 16 i 30 Bukovik -Slemen,

u Resniku u 16 i 30 Mladost – Jedinstvo

U nedelju će biti odigrane sledeće utakmice:

U Resniku u 14 sati Omladinac(Poružnica) – Trebič

U Trubarevcu u 16 i 30 Pobeda-Napredak

U Šarbanovcu u 16 i 30 Palilulac -Omladinac ( Blendija)

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt