Trka za srećnije detinjstvo - Vesti Soko TV 08.10.2010.godine

Trka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" održaće se u utorak, 12. oktobra / Sastanak predstavnika SSSS iz Sokobanje i predsednika SSSS Ljubisava Obrovića održan je danas u prostorijama Samostalnog sindikata u Sokobanji./ Prvi put u Srbiji donosi se Zakon o radnim odnosima u lokalnim i grdskim upravama, kaže Njegoš Potežica, podpresednik SSSS./ Povodom dečije nedelje i u sklopu ekoloških aktivnosti, promocija "Zelenog paketa"-multimedijalnog, obrazovno-didaktičkog materijala, održana je juče u O. Š. "Mitropolit Mihailo"./ Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u sredu 13. oktobra.

Trka za srećnije detinjstvo - Vesti Soko TV 08.10.2010.godine
8 Oktobar 2010

08. 10. 2010. VEST: Trka za srećnije detinjstvo

Trka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" održaće se u utorak, 12. oktobra, saznajemo od Ivane Vasiljević, menadžera Crvenog krsta. Ovo je 25. po redu trka "Za srećnije detinjstvo" u Sokobanji. Učestvuju sva deca Osnovne škole, od prvog do osmog razreda. Trka će se održati na stadionu "Bata Nole" sa početkom u 11h, 30. Trči se za srećnije detinjstvo ugroženih grupa dece sa teritorije opštine Sokobanja, kaže Ivana Vasiljević, jer učesnici trke kupovinom starnog broja, koji košta 50 dinara, prikupljaju sredstva za pomoć ugroženoj deci.


08. 10. 2010. VEST: Sastanak predstavnika SSSS iz Sokobanje i predsednika SSSS

Sastanak predstavnika SSSS iz Sokobanje i predsednika SSSS Ljubisava Obrovića održan je danas u prostorijama Samostalnog sindikata u Sokobanji. Sastanku prisustvovali: Snežana Radovanović, poverenica ovog Sindikata za opštinu Sokobanja, Mirjana Kokerić, koja daje besplatnu pravnu pomoć ovom sindikatu u Sokobanji i Jovica Stojanović, predsednik sindikalne organizacije Opštinske oprave. Sindikalci najviše zamerki imaju na najavljene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Radi se o jednom sistemskom zakonu koji je za Sindikate po značaju, ukoliko može da se vrši neko rangiranje posle Zakona o radu najbitniji Zakon, rekao je danas na sastanku Ljubisav Orbović. Način na koji je ovaj Zakon ušao u Skupštinsku proceduru krajnje je neprimeran, dodao je Orbović. Nakon protesta sindikalaca održanih u Kruševcu i Boru, 22. oktobra sindikalci će održati protest u Novom Sadu. SSSS doneo odluku o sakupljanju potpisa za referendum ukoliko ne dodje do povlačenja Zakona iz skupštinske procedure. Za referendumsko pitanje potrebno je 100 000 potpisa.


08.10.2010. VEST: Zakon o radnim odnosima u lokalnim i grdskim upravama

Prvi put u Srbiji donosi se Zakon o radnim odnosima u lokalnim i grdskim upravama, kaže Njegoš Potežica, podpresednik SSSS. Nacrt Zakona je radjen u saradnji sa Medjunarodnom zajednicom i mi smo postigli dogovor sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije da ovo resorno ministarstvo predloži zakon kojim bi se regulisali radni odnosi zaposlenih u lokalnim upravama. Taj zakon ne bi uredio samo oblast radnih odnosa, već bi regulisao mnoga pitanja zaposlenih u lokalnim upravama i korisnika budžeta na lokalnom nivou. Očekujemo mnogo od ovog predloga, kaže Potežica i dodaje da pregovori o pripremi predloga teku i da će Vlada uskoro dati predlog koji će se naći na Skupštini


08. 10. 2010. VEST: Turističke agencije zadovoljne proteklom turističkom sezonom

Zadovoljana sam brojem gostiju koji je protekle sezone boravio u Sokobanji, kaže Olivera Marković, vlasnica turističke agencije "DM" i dodaje da je prema njenom mišljenju bilo više prijavljenih gostiju u odnosu na prethodne godine. Uzrok tome je Republička turistička inspekcija koja tokom leta bila u Sokobanji, kaže Olivera Marković. Što se tiče aranžmana koje je Olivera Marković radila kao zastupnica "Agrus tours-a", radjena su letovanja u Grčkoj, Turskoj, Egiptu i Tunisu, a sada se rade jesenja putovanja i u pripremi su novogodišnji aranžmani.


08. 10. 2010. VEST: ZELENI PAKET

Povodom dečije nedelje i u sklopu ekoloških aktivnosti, promocija "Zelenog paketa"-multimedijalnog, obrazovno-didaktičkog materijala, održana je juče u O. Š. "Mitropolit Mihailo". "Zeleni paket" se primenjuje u 11 zemalja našeg okruženja, a ove godine je počela primena i u Srbiji, kaže Zdenka Milivojević, pomoćnica direktora O. Š. "Mitropolit Mihailo". Regionalni centar za zaštitu životne sredine preveo je Zeleni paket na naš jezik i prilagodio ga primeni u našoj zemlji, tako da je ovaj multimedijalni didaktički materijal promovisan u 1000 srpskih škola. Zeleni paket je namenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole i njihovim razrednim nastavnicima. Osnovna tema je zaštita životne sredine, koja je podeljena u 5 oblasti kroz 22 teme koje mogu da se obradjuju u više nastavnih predmeta.


08.10.2010. V E S T – Redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u sredu 13. oktobra.

Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u sredu 13. oktobra. Milica Milenković sekretar Crvenog krsta Sokobanja kaže da je Crveni krst uputio pozive onim davaocima koji su već uzimali učešće u akcijama, i ujedno pozvala sve građane da se priključe ovoj akciji i na taj način nekom pomognu. Sve akcije su, bez obzira na doba godine kada se održavaju , veoma uspešne i u njima uzima učešće preko 100 davalaca . U okviru redovne jesenje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi biće održano i predavanje za učenike IV razreda Srednje škole koji su postali punoletni i koji će ove godine po prvi put moći da učestvuju u jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji.Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana u sali Doma zdravlja od 8 do 15 časova.


08.10.2010. VEST – Književno veče

Književni klub “Sokolovo pero sutra organizuje Književno veče sa modnom revijom “Etnos”-a - “Sokolovo pero i prijatelji”. U programiu će učestvovati pesnici iz književnoih klubova: “Velimir Rajić “iz Aleksinca, “Mirko Banjević” iz Paračina i “Slovo” iz Lapova, sokobanjski kvartet, Milena Veljković i manekenke “Etnos”-a. Književno veče sa modnom revijom biće održano u Legatu Miluna Mitrovića sa početkom u 17 časova.


08.10.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U šestom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, fudbaleri Ozrena igraju u nedelju 10. oktobra u Grezni kod Knjaževca protiv domaće ekipe FK “Omladinac”. Utakmica počinje u 15 časova.

Kadeti i omladinci

Drugi tim FK “Ozren” koji sačinjavaju uglavnom kadeti i omladinci FK “Ozren”, u okviru šestog kola Opštinske lige sastaju se sutra u Mužincu sa ekipom “Jedinstvo”. Utakmica počinje u 15 časova.

Pioniri i mlađi pioniri

Pioniri i mlađi pioniri FK”Ozren” koji igraju u ligi pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga, u ovom kolu su slobodni.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt