Sv. Jovan Biljober / Biljarica- Vesti TV Sokobanja

Sedamnaeste svečanosti Sveti Jovan Biljober počele su 1. jula, otvaranjem Sajma lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, a završene su danas na dan Sv. Jovana, na Rtnju Sokobanja / XVII svečanosti Sv. Jovan Biljober, svečano zatvorene sinoć u amfiteatru Zavičajnog muzeja.

Sv. Jovan Biljober / Biljarica- Vesti TV Sokobanja
8 Jul 2011

08.07.2011. VEST - Biljarica

biljober

XVII svečanosti Sv. Jovan Biljober, svečano zatvorene sinoć u amfiteatru Zavičajnog muzeja. Princeza biljarica izabrana je po principu igre na sreću. Princeza biljarica 2011. je Andjela Stojanović iz Sokobanje, prva pratilja je Sofija Drljača iz Sokobanje i druga pratilja Dorotea Popesku iz Beograda. Pobednik kviza o poznavanju lekovitog bilja je Živorad Milić iz Aleksinca, dok je drugo mesto osvojila Slavica Bugar iz Sokobanje. Dodeljena su priznanja najboljima u kvizu poznavanja lekovitog bilja, najboljem jovanjdanjskom venčiću, a priznanja su dobili i najbolji izlagači 7. sajma lekovitog bilja, meda i zdrave hrane. Svečanom zatvaranju prisustvovao je veliki broj meštana i gostiju, koje je zabavljalo KUD Soko".


07.07.2011. VEST - Biljober

Sedamnaeste svečanosti "Sveti Jovan Biljober" počele su 1. jula, otvaranjem Sajma lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, a završene su danas na dan Sv. Jovana. Centralna svečanost ove manifestacije kao i svake godine bila je tradicionalni izlet na Rtanj. Ove godine oko 1000 kako meštana tako i turista popelo se na najviši vrh Rtnja, što potvrdjuje da je ova manifestacija iz godine u godinu sve masovnija, kaže Ljubinko Milenković, viši saradnik za turizam OTKS. Tradicija je da se na dan Sv. Jovana pletu jovandanjski venčići, a to je i tradicija ove manifestacije. Pletenje venčića je bilo interesantno svim izletnicima, koi su se trudili da ispletu što lepši venčić. U okviru ove manifestacije bio je organizovan i kviz o poznavanju lekovitog bilja, a na kraju dana najušpešnijim učesnicima podeljene su nagrade i priznanja i izabrana princeza biljarica.


08.07.2011. VEST - USAID

USAID – Američka agencija za medjunarodni razvoj podržala je 17. po redu manifestaciju Sveti Jovan Biljober, u okviru Agro biznis projekta. To je projekat vredan 26 miliona dolara i traje 5 godina, kaže Louis Faoro, direktor USAIDA. Projekat podržava sve važne stvari kao što su organska proizvadnja i poljoprivredna proizvodnja, koje su se mogle videti na Biljoberskim svečanostima. Direktor USAID-a kaže da je manifestacija jako dobro organizovana, naročito što prepoznaje važnost prirode i životne okoline i privlači pažnju na one važne stvari, kao što su organski materijali.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt