Sokobanja-SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Skupština opštine Sokobanja je u četvrtak, 18.decembra 2008.godine usvojila odluku kojom se zvanično započinje proces izrade petogodišnjeg Strateškog plana za lokalni ekonomski razvoj (2009-2014). Proces izrade Strateškog plana opština Sokobanja će sprovesti u saradnji sa nemačkom agencijom za tehničku saradnju(GTZ).

Sokobanja-SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
19 Decembar 2008

Decembar 2008. godine

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Skupština opštine Sokobanja je u četvrtak, 18.decembra 2008.godine usvojila odluku kojom se yvanično započinje proces izrade petogodišnjeg Strateškog plana za lokalni ekonomski razvoj (2009-2014). Proces izrade Strateškog plana opština Sokobanja će sprovesti u saradnji sa nemačkom agencijom za tehničku saradnju(GTZ). Planirano je da se Strateški plan za lokalni ekonomski razvoj opštine Sokobanja završi, predstavi građanima i usvoji od strane Skupštine opštine do kraja juna 2009. godine.

"Kroz svoj Strateški plan opština će definisati ključne oblasti ekonomskog razvoja i prioritetne projekte čija će realizacija omogućiti brži razvoj privrede i kvalitetniji život građana. Jako je bitno istaći da će ovaj plan takođe osigurati da opština ima spremne projekte i pravce razvoja neophodne kako bi se uspešno prijavljivali za razne donatorske fondove, predpristupne fondove Evropske unije i fondove Ministarstva u Bladi Republike Srbije bez koji dalji razvoj Sokobanje neće biti moguć. Imajući u vidu značaj Strateškog plana za budućnost naše opštine i njenih stanovnika, lokalna samouprava želi da u proces planjiranja uključi što veći broj privrednih subjekta, građana, omladine, udruženja, organizacija, političkih stranaka i predstavnika medija, kako bi svi imali učešća u odlučivanju o budućnostinaše opštine", naglašava Predsednik opštine, Dimitrije Lukić.

U narednim mesecima, komisija koju će činiti predstavnici opštinskog rukovodstva, privrede, nevladinih organizacija, medija i civilnog društva, radeći na nacrtu Strateškog plana i definisanju projekta. Građani će biti stalno obaveštavani otome dokle se stiglo u izradi Strateškog plana i svoje sugestije će moći da daju kroz javne rasprave koja će biti organizovane, ali i direktno u komunikaciji sa Predsednikom opštine kroz mehanizme koje će opština uvesti već u januaru 2009.godine. Strateški plan će se u svakom trenutku oslanjati na viziju Sokobanje kao "otvorene, održive i komunalno opremljene zajednice sa visoko razvijenim banjskim turizmom i proizvodnjom zdrave hrane u kojoj će se žitelji i gosti osećati bezbednim, uživati blagodeti ekološke sredine i imati mogućnosti da razvijaju duhovne i materijalne vrednosti".

* * *

Za više informacija, molimo Vas kontaktirajte Ivicu Naskovskog, na telefon 064/85-60-715 ili e-mailom na naskovski@gmail.com

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt