SOKOBANJA - Novo ruho

Turisticku godinu, 2008. Sokobanja je docekala delimicno izmenjena i obnovljena. Istina, nije se moglo sve za par meseci, sa radovima se otpocelo u prolece 2006. godine i u mnogome su zavisili od priliva novca u opstinskom budzetu.

SOKOBANJA - Novo ruho
1 Jun 2008

 Turisticku godinu, 2008. Sokobanja je docekala delimicno izmenjena i obnovljena. Istina, nije se moglo sve za par meseci, sa radovima se otpocelo u prolece 2006. godine i u mnogome su zavisili od priliva novca u opstinskom budzetu. Rekonstrusiani su parkovi u ulicama A. Markisica i Svetog Save, obnovljene staze, rasveta i uredjen decji park u Gradskom parku, kao i rasveta u parku Banjica. Mislilo se i na vlasnike cetvorotockasa za koje ima sve manje mesta, ali izgradjena su dva nova parkinga: kod srednje skole i u blizini zelene pijace, oba kapaciteta za sedamdeset vozila. Parking kod Zelene pijace je u privatnom vlasnistvu i usluge se napalcuju. Za turiste koji vole setnju i da osete duh starine, uredjeno je novo-staro izletiste, etno kutak Grudonjske vodenice, na oko 1,5 km od centra Sokobanje.

Novo ruho Sokobanje, nadamo se, odusevice goste koji prvi put dolaze, a izneneadice one koji nekoliko godina nisu u nju dolazili.

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt