RADOVI MOGU DA POČNU

Početak jeseni u Sokobanji je ozvaničio završetak zvanične turističke sezone, ali i početak radova na infrastrukturnoj mreži u Banji pod Ozrenom. Tamo gde su stečeni uslovi popravlja se vodovodna mreža, uređuje deo autoputa, na ulazu u Sokobanju, a ovih dana radnici Direkcije za urbanizam i izgradnju, opštine Sokobanja, rade na pripremnim radovima za uređenje korita reke Moravice

RADOVI MOGU DA POČNU
19 Septembar 2009

Početak jeseni u Sokobanji je ozvaničio završetak zvanične turističke sezone, ali i početak radova na infrastrukturnoj mreži u Banji pod Ozrenom. Tamo gde su stečeni uslovi popravlja se vodovodna mreža, uređuje deo autoputa, na ulazu u Sokobanju, a ovih dana radnici Direkcije za urbanizam i izgradnju, opštine Sokobanja, rade na pripremnim radovima za uređenje korita reke Moravice, odnosno na izgradnji keja, po uzoru na Aleksinac, Niš i druge gradove koji imaju Bogom dani poklon da im reka protiče kroz grad ili pored njega.

Da potsetimo, radovi na uređenju korita Moravice otpočeli su još pre desetak godina, ali se stalo, kažu zbog nedostatka novca, a investitor je Ministartvo vodoprivrede Srbije i tada je ozidano korito reke od mosta kod pijace do hotela "Sunce". A i to je više urađeno radi sprečavanja poplava naselja Jabukar, u proleće kada reka nabuja zbog otapanja snega, ili kada su velike padavine.

Prošle godine se nešto radilo, ali sada je ovo izgleda "za ozbiljno", Direkcija je zaposlila veći broj radnika na određeno vreme i korito reke, nizvodno od mosta kod pijace, sada već ima sasvim drugačiji izgled od onog pre nekoliko dana. Nadamo se da ovog puta neće biti višegodišnje pauze u uređenju i izgradnji keja.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 25.o9.2009.g

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt