Ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji zadovoljila očekivanja

Na zadovoljstvo sokobanjskih hotelijera i privatnih stanodavaca ovogodišnja turistička sezona duže je trajala. Tokom letnjih meseci, Sokobanju je posetio veliki broj turista, što onih kojima je potrebno lečenje, tako i onih koji su želeli da se odmore i borave u prirodi

Ovogodišnja turistička sezona u Sokobanji zadovoljila očekivanja
20 Oktobar 2012

sokobanjski gostiNa zadovoljstvo sokobanjskih hotelijera i privatnih stanodavaca ovogodišnja turistička sezona duže je trajala. Tokom letnjih meseci, Sokobanju je posetio veliki broj turista, što onih kojima je potrebno lečenje, tako i onih koji su želeli da se odmore i borave u prirodi. U periodu od 27.06-01.07.2012, u Sokobanji su održane Radničko- sportske igre. Tokom jula i avgusta svi turististički kapaciteti, i privatni i hotelski, bili su popunjeni. Velikoj posećenosti Sokobanje najviše je doprinelo ovogodišnje otvaranje Akva parka Podina.

Tokom septembra i oktobra Sokobanju su osim individualnih turista, posećivale i organizovane grupe. Bilo je i domaćih i inostranih turista. U sokobanjskim hotelima izvođene su rekreativne nastave i ekskurzije učenika osnovnih i srednjih škola, kao i seminari. Velika popunjenost privatnog i hotelskog smeštaja tokom jesenjih meseci objašnjava se povoljnim vremenskim prilikama.

U toku su radovi na wellness centru Limun Banja koji počinje sa radom aprila 2013. Smatra se da će ovaj centar privući veliki broj posetilaca, a prednost je u tome što se on može posećivati i tokom letnjih i zimskih meseci, što bi Sokobanji dosta značilo, u smislu produžetka turističke sezone.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt