OTVOREN AKVA PARK

OTVOREN AKVA PARK:: Oliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja Srbije, svečano je otvorio prvi akva park u Sokobanji, u ponedeljak, 17.10.2011. godine u 15,oo časova

OTVOREN AKVA PARK
17 Oktobar 2011

17.10.2011. VEST - Akva park

Uspešan završetak radova na izgradnji akva parka i svečano je obeležen danas u prisustvu ministra životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Olivera Dulića, predstavnika lokalne samouprave, zvaničnika i građana Sokobanje. Meni je velika čast i zadovoljstvo da prisustvujem završetku jednog velikog projekta i da najzad postavimo standarde u Srbiji koji moraju da važe za budućnost i zauvek, a to znači da kada se neki projekat započne mora i da se završii, i ovo je pravi primer kako treba da se radi izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić. Ministar Dulić je ovom prilikom pohvalio ljude koji vode našu opštinu i sa kojima ima odličnu saradnju

Predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić zahvalio se odbornicima SO Sokobanja koji su se uzdigli iznad svoojih partijskih interesa i podržali ovaj projekat, Opštinskoj upravi Opštine Sokobanja, projektantima i izvođačima radova.. Predsednik Lukić posebnu zahvalnost uputio je Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i ministru Duliću koji je veoma zaslužan za realizaciju jednog ovako velikog projekta koji će promeniti opšti utisak o Sokobanji.Ovo je najveći infrastrukturni projekat u poslednjih 30 godina - Ovo nije podatak kojim se treba hvaliti ali i jeste pohvala da ovim projektom obeležimo novi početak – da ubuduće političare i ljude koji vode ili koji budu vodili Sokobanju vrednujemo na osnovu onoga što ostavljaju iza sebe – istakao je narodni poslanik Dejan Nikolić. Da sve protekne u dobrom raspoloženju u večernjim časovima na novoizgrađenom akva parku naši sugrađani prisustvovali su vatrometu koji je označio zvaničan kraj radova. Pored vatrometa za sve prisutne pripremljen i prigodan program. Ostaje samo da se sledeće godine u što većem broju vidimo na ovom istom mestu...

Vesti TV Sokobanja

otvaranje bazena sokobanja


otvaranje akva parkaOliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja Srbije, svečano je otvorio prvi akva park u Sokobanji, u ponedeljak, 17.10.2011. godine u 15,oo časova.

Pred velikim brojem građana, ali i gostiju Sokobanje, presecanjem vrpce, danas je otvoren sokobanjski akva park, na Podini, a čast da to učini imao je Oliver Dulić, ministar ekologije i prostornog planiranja vlade Srbije.

Građanima se najpre obratio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, pozdravivši sve prisutne, naglašavajući da je ovo projekat na koji je Sokobanja čekala trideset godina i koji će znatno poboljšati turističku ponudu Sokobanje i dovesti nove goste.

Obraćajući se prisutnima, između ostalog, Dejan Nikolić, narodni poslanik, iz Sokobanje je odao priznanje radnicima koji su gradili ovo zdanje, timu od devedeset ljudi, koje je predvodio glavni inženjer Dragan Stanojević, koji su radove završili u rekordnom roku. Radovi su započeti u aprilu ove godine i završeni krajem septembra.

Oliver Dulić je rekao da mu je čast što prisustvuje još jednom otvaranju nekog objekta, koji je završen i da to treba da budu standardi u Srbiji: da kada se jedan objekat započne, mora i da se završi. Dulić se osvrnuo nakratko na novembar prošle godine, kada je bio u Sokobanji i od predstavnika Lokalne samouprave upoznat sa projektom na Podini, naglasivši da je veliki uspeh realizacija projekta za manje odo godinu dana. - Ovaj akva park možda nije veći od Palminog, u Jagodini, ali je lepši i ja pozivam sve one, koji bi otišli u Jagodinu, da dođu u Sokobanju, - rekao je Dulić. Takođe, podario je savet Likalnoj samoupravi, da već od danas započnu sa pripremama jednog vaterpolo kluba u Sokobanji, jer za sledeću godinu je planirana izgradnja i olimpijskog bazena, a da će on sa svojom ekipom vaterpolista rado doći u Sokobanju da se odmere snage.

Dakle, akva park je otvoren. Prvi, jer već naredne godine biće završena prva faza još jednog akva parka, u blizini Zelene pijace, kod "Limun banje".

Svečanost ne bi bila svečanost bez ića i pića, pa je pored grickalica, sokova, i drugog, prisutnima servirano pečenje od vola. Prste da oližeš!

Decenijama unazad zamerano je Sokobanji, od gostiju, da je žalosno što nema otvorene bazene za letnji period kada je u Banji najviše gostiju. E, pa sad Sokobanja ima bazene i biće ih još, da vidimo sad šta ćete zamerati?!

Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik


akva park u sokobanji

akva park u sokobanji 2

akva park u sokobanji 3

Foto "VIN" - Sokobanja

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt