OČISTIMO SOKOBANJU

Omladinska organizacija Sokobanja, iz Sokobanje, pokrenula je, za Dan opštine i zvanični početak turističke sezone u Sokobanji, akcije Očistimo Sokobanju i Prazno za puno.

OČISTIMO SOKOBANJU
20 Jun 2009

Omladinska organizacija „Sokobanja“, iz Sokobanje, pokrenula je, za Dan opštine i zvanični početak turističke sezone u Sokobanji, akcije „Očistimo Sokobanju“ i „Prazno za puno“.

Aktivisti omladinske organizacije, osnovane 2008. godine, kao vredne pčelice započeli su sakupljanje plastičnih (PET) boca, kojih po sokobanjskim parkovima i ulicama ima i previše, istovremeno pozivajući meštane, ali i goste, da i oni to učine. Za donešenih pet komada boca aktivisti su poklanjali jednu bocu kisele vode „Heba“. Akcija je dala rezultata i za kratko vreme je prikupljeno na stotine praznih flaša, odbačenih nesmotreno, ili namerno, koje će preuzeti JKP „Napredak“, iz Sokobanje i odložiti na deponiju smeća.

- Cilj akcije nije samo da se očisti Sokobanja, prva ekološka opština u Srbiji, već da se podstakne jačanje aktivizma mladih u zajednici i da se izvrši uticaj na lokalnu samoupravu da pokaže veće interesovanje za potrebe mladih u Sokobanji i da im u što skorije vreme obezbedi i ustupi prostorije za rad omladinskog kluba, - rekla nam je Ljiljana Ivanović, predsednik Lokalne inicijative za Sokobanju.

Omladinska organizacija „Sokobanja“ će i ubuduće organizovati akcije sličnog karaktera, a koliko često zavisi od sponzora. Današnju akciju pomogli su privatni preduzetnici Sokobanje: TR „Uzor“, „ENTER-TRADE“, D.O.O. „Sani-Pek“, UR „Vidikovac“ i GR „Res-Pres“.

Nadamo se da će i Lokalna samouprava uzeti učešća u sponzorstvu akcija mladih ljudi Sokobanje, kojih je oko 20% od ukupne populacije.

21.06.2009.g.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt