MARATON ŽELJA SOKOBANJA 2008

MARATON ŽELJA SOKOBANJA 2008:: Nakon dva dana trajanja "1. Maratona želja", u Sokobanji i obilaska šest lokacija, zadatih od organizatora, u nedelju, 7. septembra, oko 17 sati propratili smo nekoliko učesnika na ciljnoj lokaciji, Etno-kutak Grudonjske vodenice, u naselju Gradašnica, nedaleko od Sokobanje...

MARATON ŽELJA SOKOBANJA 2008
13 Septembar 2008

Nakon dva dana trajanja "1. Maratona želja", u Sokobanji i obilaska šest lokacija, zadatih od organizatora, u nedelju, 7. septembra, oko 17 sati propratili smo nekoliko učesnika na ciljnoj lokaciji, Etno-kutak Grudonjske vodenice, u naselju Gradašnica, nedaleko od Sokobanje. Osim pojedinaca, učestvovale su i čitave porodice i svima je bio cilj da se dobro zabave, pešače u divnoj prirodi i upoznaju sokobanjska izletišta.

kontrolori maraton željaPo nezvaničnim podacima prvog dana Maratone želja, startovalo je oko 300 učesnika, ali je na cilj došlo nešto preko 200 "maratonaca" i ubacilo svoje prijave sa ličnim podacima u kutiju, naravno sa overenih svih šest lokacija.

U etno-kutku Grudonjske vodenice, zadatak je bio da se pomisli želja i okrene vodenički kamen za srecu i mnogi su taj trenutak zabeležili fotoaparatima, za uspomenu. Porodica iz Bora ima sve reci hvale za Sokobanju i OTKS-Sokobanja, za organizaciju maratona, a sestre Plavšic, iz Resnika kod Beograda su oduševljene što su za dva dana upoznale prirodne lepote Sokobanje, a prvi put su u njoj na odmoru. Jedinu zamerku imaju na sam Etno-kutak, jer ima previše betona koji narušava prirodni ambijent i što u vodenici nema predmeta i obeležja karakteristicnih za jednu staru srpsku vodenicu.

Kako je protokolom predviđeno, uvece u 20 sati na trgu kod Miloševog konaka, bilo je izvlacenje nagrada za ucesnike Maratona želja. Srecnog dobitnika prve nagrade, Letovanje za dve osobe 10 dana u Sokobanji, dar OTKS-a, izvukla je Goca Tržan, a nagradena je Dragica Ilić, iz Novog Beograda. Druga nagrada je bila petodnevni boravak u Sokobanji, u hotelu Zdravljak, za dve osobe, a dobila ju je Leona Peić iz Subotice. Tri treće nagrade dvodnevni vikend u Sokobanji sa smeštajem u pansionu Palma, PL Banjca i hotelskom delu spec. bolnice Sokograd osvojili su Miladin Nikolić, iz Lazarevca, Nada Andelković, iz Kačareva i Ruža Velić, takode iz Kačareva. Osim ovih nagrada, podeljeno je mnoštvo drugih, nekolicina ce dočekati Novu godinu u Sokobanji, a kao utešne nagrade petoro ucesnika maratona je dobilo turisticki propagandni materijal o Sokobanji.

drvo zeljaSvaki početak je težak, pa tako i ovaj, ali je bilo zabave napretek. Sigurno je da ce naredne godine Maraton želja biti još bolje organizovan i da ce privući više učesnika. Referent za turizam, u OTKS Sokobanja, Ljubinko Milenković, je zadovoljan odazivom takmičara i učiniće sve, što je u njegovim mogućnostima, da Maraton želja postane tradicionalna manifestacija u Sokobanji.

Maratonci, vidimo se u Sokobanji!

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt