JEDNA PESMA-JEDNA ŽELJA SOKOBANJA 2009

I ove godine, po treći-četvrti put, Sokobanja će biti domaćin letnjeg karavana RTS-a, Jedna pesma-jedna želja, emisije koja teče uživo i koja je zamišljena kao kontakt-emisija sa Srbima u dijaspori. Naravno i da ih oraspoloži i približi matici.

JEDNA PESMA-JEDNA ŽELJA SOKOBANJA 2009
3 Avgust 2009

I ove godine, po treći-četvrti put, Sokobanja će biti domaćin letnjeg karavana RTS-a, „Jedna pesma-jedna želja“, emisije koja teče uživo i koja je zamišljena kao kontakt-emisija sa Srbima u dijaspori. Naravno i da ih oraspoloži i približi matici.

Već u nedelju, 02. avgusta, u prepodnevnim satima, u Sokobanju su počeli da pristižu kamioni sa opremom za postavljanje bine, ozvučenjem i ostalom opremom potrebnom za direktan prenos, RTS ništa ne želi da prepusti slučaju, sve mora biti na vreme urađeno i spremno za emisiju, koja počinje u 21 sat, u ponedeljak. A nakon veoma toplog i sparnog dana, nadamo se da će Vesna Zmijanac, Dragana Radosavljević-Cakana, Šeki Turković, Mina Kostić, Jovan Mihaljica, trubači Dejana Ilića i mlada Sokobanjčanka, Emilija Anđelić, svojim glasovima uspeti da osveže oznojena i pregrejana tela i duše gostiju Sokobanje i meštana.

Nešto pre 21 sat na trgu kod Miloševog konaka okupilo se oko 5000 posetilaca, ljubitelja narodne muzike i veselja, a bilo je i znatiželjnika, spremno očekujući početak emisije uživo i direktan prenos na prvom kanalu RTS-a. Međutim, prenos nikako da počne, kasnilo se oko 15 minuta od zakazanog termina, a onda je voditelj Đorđe, objasnio nestrpljivoj publici da još uvek traje prenos dočeka naših zlatnih vaterpolista i plivača, kod Narodne skupštine Srbije i da će ih, do početka prenosa iz Sokobanje, zabavljati trubački orkestar Dejana Ilića. A da sve ne teče glatko u životu, pa ni svirka dobrih trubača, pobrinula se trafo-stanica na Vrelu i došlo je do nestanka struje u trajanju od 38 minuta. Trubači su ipak profesionalci i svirali su numere jednu za drugom bez ozvučenja i osvetljenja, na radost mnogobrojne publike. Kako u svakoj nesreći ima uvek i pomalo sreće, direktan prenos još nije počeo i sokobanjska reputacija je spašena, ne samo u Srbiji, već i u svetu, jer se program prenosi preko satelita.

Početak prenosa, publiku na trgu, gledaoce ispred malih ekrana i Srbe u dijaspori, pored voditeljskog para, pozdravio je predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, zahvalivši se svima što su imali strpljenja i da im želi lep provod, kako te večeri, tako i narednih dana u Sokobanji.

Pevačko nadmetanje započela je Vesna Zmijanac, veteran srpske estradne scene. Nisu zaostajali za njom ni drugi gosti te večeri, svi već imaju dugotrajne karijere i publika je zaista uživala, a lepo se svojim glasovnim mogućnostima i stasom predstavila i Emilija Anđelić, mlada Sokobanjčanka, koja od jeseni započinje studije na Višoj muzičkoj školi, solo pevanje, u Jagodini.

U toku emisije bilo je par telefonskih poziva, malo iz dijaspore, a u nekoliko navrata voditeljski par je čitao SMS pozdravne poruke, upućene emisiji, pevačima, Sokobanji...

Druženje je potrajalo do ponoći i šta da kažemo, osim da poželimo još nešto slično, bar dok traje turistička sezona u Sokobanji, jer slušati pevanje „stare garde“ estrade, Šekija i Vesne i osetiti da to rade iz duše, može samo da doprinese dobrom raspoloženju i da se bar nakratko zaboravi ekonomska kriza u Svetu i kod nas. Dođite nam ponovo.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 04.08.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt