Izložba - Belgija u Srbiji do 1918 godine - Vesti Soko TV 25.11.2010.godine

Ambasadorka Belgije Njena Ekselencija G-đa Deniz de Hauer otvorila je danas u Sokobanji izložbu “Belgija u Srbiji do 1918 godine”. Organizator izložbe, koja je fotodokumentaciona, su Ambasada Kraljevine Belgije u Beogradu, Narodni muzej Zaječar i OTKS Sokobanja./ Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije održaće sutra u Zaječaru konferenciju za novinare povodom slanja turističkog promotivnog materijala u 1.300 osnovnih i srednjih škola u Srbiji./ Izložba eko karikatura učenika Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ , u organizaciji Udruženja „Zeleno srce“ biće otvorena u petak 26. novembra.

Izložba - Belgija u Srbiji do 1918 godine - Vesti Soko TV 25.11.2010.godine
25 Novembar 2010

25.11.2010. VEST – Izložba - Belgija u Srbiji do 1918 godine

Ambasadorka Belgije Njena Ekselencija G-đa Deniz de Hauer otvorila je danas u Sokobanji izložbu “Belgija u Srbiji do 1918 godine”. Organizator izložbe, koja je fotodokumentaciona, su Ambasada Kraljevine Belgije u Beogradu, Narodni muzej Zaječar i OTKS Sokobanja.Izložba obuhvata 25 panoa, na kojima je izložen i jedan autentičan predmet- briket sa monogramom, iz fabrike briketa u Radujevcu na Dunavu. Izložba ima za cilj da pokaže dugu i prijateljsku tradiciju međudržavnih odnosa. Osim toga, uzimajući u obzir činjenicu da su Belgijanci nekada držali Aleksinačke rudnike, smatramo da je zanimljivo i sa turističkog aspekta predstaviti publici u Sokobanji ovu izložbu, izjavila je ambasadorka Belgije G-đa Denis de Hauer.


25.11.2010. V E S T – KZN RARIS sutra u Zaječaru

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije održaće sutra u Zaječaru konferenciju za novinare povodom slanja turističkog promotivnog materijala u 1.300 osnovnih i srednjih škola u Srbiji.U istraživanjima turističkog tržišta Srbije identifikovane su tržišni segmenti čije učešće u strukturi posete turističkim destinacijama istočne Srbije je nezadovoljavajuće u odnosu na potencijal. To su osnovne i srednje škole u Srbiji koje organizuju za svoje učenike školske ekskurzije i nastavu u prirodi. Razlog ovako lošeg rezultata i male posete školskih ekskurzija istočnoj Srbiji je nedovoljna promocija i nepoznavanje turističke ponude istočne Srbije. Škole jednostavno ne znaju dovoljno šta se u turizmu istočne Srbije nudi i šta bi bilo dobro da se poseti. RARIS se zato obratio direktorima 1300 osnovnih i srednjih škola u Srbiji sa željom da im pomogne u odabiru prave destinacije za organizovanje školske ekskurzije i da im približi čarolije istočne Srbije. Pripremljeno je i biće poslato na 1300 adresa promotivno pismo i regionalni turistički promotivni materijal u kojima se nalazi deo predloženih turističkih paketa – kružnih tura za obilazak istočne Srbije u 3 ili 5 dana. Školama je takođe upućen i poziv da pre izbora destinacije za organizaciju školske ekskurzije dođu i posete region istočne Srbije i upoznaju se sa njenom turističkom ponudom. Konferencija za novinare biće održana u prostorijama RARIS-a sa početkom u 11 časova.


25. 11. 2010. VEST: Ribokradja na Bovanskom jezeru

Na osnovu telefonskih razgovora koje je juče i preključe obavio sa Kumanovićem, Janković izvodi zaključak da je Kumanović vrlo smeo kad demantuje izjavu koju lično nije čuo. Janković kaže da ne sumnja u tačnost podataka o radu D.O.O. "Južna Morava II" u poslednjih 10 meseci koje je izneo Nikola Kumanović, ali dodaje da podaci za poslednja 2 meseca zaista govore o intenziviranoj ribokradji. U hvatanju ronioca učestvovale su dve ekipe-sokobanjska i aleksinačka, kaže Janković i dodaje da je ekipa iz Aleksinca preuzela obavezu da sačini zapisnik o oduzetoj opremi. U izjavi Kumanovića nisam čuo da li je on taj zapisnik video i da li je zapisnik još uvek sačinjen.Ribočuvarska ekipa iz Sokobanje je fotografisala ovo lice, kao i opremu koju je lice posedovalo, kaže on i dodaje da je prema njegovom mišljenju lice već identifikovano jer je ribočuvar iz Niša koji radi u aleksinačkoj ekipi izjavio da ga poznaje. U ovakvim slučajevim je praksa da se pozove policija, a prema informacijama koje sam dobio lično od Nikole Kumanovića, policija nije pozvana, kaže Janković. Što se tiše moje izjave da nije podneta ni jedna prekršajna prijava, informaciju sam dobio takodje od Kumanovića, koji mi je rekao da prijave postoje, ali su u pripremi, rekao je Janković.


25.11.2010. VEST – Vakcinacija građana protiv sezonskog gripa

Vakcinacija građana protiv sezonskog gripa nastavlja se u sokobanjskom Domu zdravlja. Interesovanje građana je nešto slabije nego ranijih godina, a zaključno sa jučerašnjim danom podeljene su 563 doze, kaže glavna sestra Doma zdravlja Marijana Nikolić. Vakcinacija se svakog radnog dana obavlja u prostorijama ATD-a u Sokobanji u terminu od 7 do 13 časova, a u zavisnosti od interesovanja, i u isturenim ambulantama u Jošanici ,Čitluku, Mužinacu. Vakcinacija je proteklih dana obavljena i na Rudniku “Soko” gde je vakcinisano samo 10 rudara. Marijana Nikolić obaveštava predstavnike svih MZ da se ukoliko postoji interesovanje meštana za vakcinu obrate Domu zdravlja čije će ekipe odmah doći i vakcinisati stanovnike. Isto važi i za sokobanjska preduzeća, a nepokretne osobe koje žele da prime vakcinu mogu da pozovu broj 830-214 ili hitnu službu Doma zdravlja,saznajemo od glavne sestre Doma zdravlja. Vakcinacija će se nastaviti i narednih dana dok se ne potroše pristigle doze vakcine.


25.11.2010. VEST – Eko karikature

Izložba eko karikatura učenika Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ , u organizaciji Udruženja „Zeleno srce“ biće otvorena u petak 26. novembra. Učenici od četvrtog do osmog razreda konkurisali su sa preko 450 radova, kaže zamenik predsednika UO Udruženja „Zeleno srce“ Aleksandar Momirović. Na otvaranju izložbe biće postavljeno 50 radova iz užeg izbora, a 10 najboljih biće nagrađeno, kaže Momirović. Izložba eko karikatura biće otvorena u maloj sali stare škole sa početkom u 19 časova.


25.10.2010. VEST – Odbojka

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Međuokružne lige Zaječar, prvenstvena odbojkaška utakmica između OK “Ozren” i OK “Bor” biće odigrana u subotu 27. novembra u sportskoj sali OŠ „Mitropolit Mihailo“ sa početkom u 12 i 30. Odbojkaški klub poziva sve ljubitelje odbojke da dodju i da podrže sokobanjske odbojkaše.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt