FOTO-VIDEO KOLONIJA "SOKOBANJA 2011"

Trinaest fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije, učestvovaće od 2. do 8. jula na Foto-video koloniji koja će biti održana u Trubarevcu .

FOTO-VIDEO KOLONIJA "SOKOBANJA 2011"
24 Jun 2011

Trinaest fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije, učestvovaće od 2. do 8. jula na Foto-video koloniji koja će biti održana u Trubarevcu . Organizatori su Medijski istraživački centar iz Niša, Opština Sokobanja i OTKS. Ovo je, kako su juče u Media centru najavili Saša Đorđević iz Medijskog istraživačkog centra i Dimitrije Lukić, predsednik Opštine Sokobanja, prvi multimedijalni skup te vrste u Srbiji. Foto kolonije poslednjih godina postaju najprihvatljiviji oblik razmene iskustava među fotografima, a prvi put im se pridružuju i snimatelji, rekao je Đorđević. Sa druge strane, svojim prisustvom i profesionalnim radom na određenom terenu, fotografi i video-snimatelji doprinose popularizaciji tog mesta. Opština Sokobanja sa svojom prelepom prirodom, prema rečima Đorđevića, spada u red turističkih centara sa najdužom tradicijom i jedno je od najposećenijih mesta u Srbiji.Predsednik Opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, zahvalio se kolegama iz MIC-a što su pokrenuli ovu inicijativu, inspirisani prelepim sokobanjskim pejzažima.-Opština Sokobanja već dugo organizuje likovnu koloniju, odnedavno i vajarsku, a ovom kolonijom će u sferi umetnosti potpuno zaokružiti svoju ponudu, istakao je Lukić, dodavši da će svi učesnici kolonije biti smešteni u kapacitetima seoskog turizma, što je svojevrsni doprinos razvoju ovog vida turizma u predivnom krajoliku Sokobanje, itekako inspirativnom za umetnike.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt