Formiranje Regionalne turističke organizacije - Vesti Soko TV 31.08.2010.godine

Sastanak vezan za formiranje Regionalne turističke organizacije Jugoistočna Srbija u organizaciji Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije-sektor za turizam i Opštine Sokobanja održan je danas u maloj sali SO Sokobanja / Sve je spremno za početak nove školske godine u Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” i srednjoj školi “Branislav Nušić” / Omladinska organizacija-Sokobanja privodi kraju projekat O2 svuda

Formiranje Regionalne turističke organizacije - Vesti Soko TV 31.08.2010.godine
31 Avgust 2010

31. 08. 2010. VEST: Formiranje Regionalne turističke organizacije


Sastanak vezan za formiranje Regionalne turističke organizacije „Jugoistočna Srbija“ u organizaciji Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije-sektor za turizam i Opštine Sokobanja održan je danas u maloj sali SO Sokobanja. Sastanku su prisustvovali: mr Renata Pindžo, pomoćnik ministra u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, Milan Djokić, državni sekretar u Ministarstvu za NIP, predstavnici 8 lokalnih samouprava i direktori turističkih organizacija iz pirotskog i zaječarskog okruga. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Regionalne agencije za razvoj Istočne Srbije, Zoran Milovanović kao i predstavnik medjunarodne donatorske organizacije za tehničku pomoć GTZ Aleksandar Grauner. Na sastanku je prezentovan materijal u vidu osnivačkih akata, koji je podeljen opštinama i dogovoreno je da se nakon 15 dana ponovo satanemo, kaže Marija Žikić, koordinatorka projekta, a opštine će pregledati ove materijale i dati sugestije i nakon toga materijali će biti dati na usvajanje lokalnim samoupravama, dodaje Marija Žikić. Strategijom razvoja turizma Republike Srbije do 2015. god. ovaj region prepoznat je kao potencijalno najinteresantniji, ali u dosadašnjem razvoju turizam nije dao sve ono što može ovom kraju i pre svega mi u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja posmatramo turizam kao mogućnost ravnomernog regionalnog razvoja, rekla je danas posle sastanka, mr Renata Pindžo, pomoćnica ministra. Ona je dodala da upravo turizam, kao delatnost može pomoći ljudima da pronadju nova zaposlenja i da generišu nove prihode u vremenima kada su možda ostali bez posla u nekim ranijim privrednim subjektima.

31.08.2010. VEST – Sve je spremno za početak nove školske godine


Sve je spremno za početak nove školske godine u Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo”. Prozivka učenika prvog i petog razreda biće obavljena sutra u 8 časova na igralištu kod škole, saznajemo od direktorke sokobanjske Osnovne škole Jelene Milenović. Prema njenim rečima nakon prozivke biće održani roditeljski sastanci. Prvog meseca nove školske godine učenici prvog razreda nastavu će pohađati u prepodnevnoj smeni, kao i učenici smena I,II,III. Učenici V4 i V 5 ići će po podne u školu, i smena 4,5,6. Besplatni udžbenici za prvi i drugi razred su stigli u školu, kaže direktorka Milenović, i dodaje da jedino nisu stigli užbenici za osmi razred.

U Srednjoj školi “Branislav Nušić” sve je spremno za početak nove školske godine. Napravljen je raspored časova i učionica, a odredjene su i smene, saznajemo od vd.direktora sokobanjske Srednje škole Dragane Trifunović. Nastavu u prepodnevnoj smeni od 8 časova pohađaće I i II razred, dok će u popodnevnoj smeni od 14 časova biti III i IV razred. Prvi čas u obe smene biće čas odeljenske zajednice. Zamena smena i ove godine vršiće se na nedelju dana, kaže Dragana Trifunović.

31. 08. 2010. VEST - Omladinska organizacija-Sokobanja privodi kraju projekat O2 svuda


Omladinska organizacija-Sokobanja privodi kraju projekat O2 svuda.Ideja samog projekta je da se u sokobanjskim selima koja imaju najveći broj mladih aktiviraju lokalni koordinatori koji bi se uključili u rad Omladinske Organizacije. Projektom su bila obuhvaćena sele: Resnik, Vrmdža, Jošanica i Dugo Polje. Predlogom projekta bilo je predvidjeno da mladi pristupe izradi mini predloga u cilju realizacije ideje za lokalnu akciju. Od pristiglih projekata, kao najkvalitetniji ocenjen je projekat omladine Dugog Polja, koji će biti realizovan u naredne tri nedelje i koji obuhvata uredjenje školskog terena, saznajemo od Nevene Popović, Jovane Matić i Kristine Vučić iz Omladinske Organizacije-Dugo Polje. Igralište će biti očišćeno, pripremljene su sadnice, a biće kupljene i lopte. U akciju će biti uključeni i učenici O. Š. Mitropolit Mihailo iz Dugog Polja. Po završetku radova, na igralištu će nastupiti KUD "Moravica" .

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt