Dodela novogodišnjih paketića Vesti Soko TV 27.12.2010.godine

Prvi put od kako je osnovana Specijalna bolnica Sokobanja, dodelila je deci radnika novogodišnje paketiće iz svojih sredstava./ Državne službe, ustanove i zaposleni u Srbiji zbog novogodišnjih praznika neće raditi u subotu, nedelju i ponedeljak 1, 2. i 3. januara.

Dodela novogodišnjih paketića Vesti Soko TV 27.12.2010.godine
27 Decembar 2010

27.12.2010. VEST : Dodela novogodišnjih paketića

Prvi put od kako je osnovana Specijalna bolnica Sokobanja, dodelila je deci radnika novogodišnje paketiće iz svojih sredstava. Ova odluka nije bila obavezujuća prema novom kolektivnom ugovoru, ali postoji mogućnost, da ukoliko bolnica ispunjava uslove, odnosno ima sopstvene prihode, izdvoji sredstva za kupovinu paketića, saznajemo od direktorke Specijalne bolnice Sokobanja, Ljiljane Isaković.


27. 12. 2010. VEST:

Poljeprivredniku Srdjanu Djokiću iz Šarbanovca odobren je kredit po Programu koji koji je propisala i sprovela Vlada Republike Srbije u saradnji sa poslovnim bankama i lokalnim samoupravama. Ovim povodom, državni Sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Željko Radošević, Dejan Stanisavljević iz odeljenja za kreditiranje poljoprivrede u Pro kredit banci i predstavnici lokalne samouprave obišli su poljoprivredno gazdinstvo porodice Djokić. Ukupna vrednost kredita je 10 000evra, 50posto obezbedjuje poslovna banka, a po 25 posto Ministarstvo poljoprivrede i lokalna samouprava opštine Sokobanja. Srdjan Djokić će sredstva upotrebiti za izgradnju savremenog objekta za smeštaj muznih grla.


27.12.2010. V E S T – Obuka za vozače

Najmanja cena koju će građani morati da izdvoje za obuku po novom sistemu biće 50 000 dinara, saznaje Blic. Uz dodatnih 40 časova vožnje, polaznici će morati da odslušaju i 40 časova teorijske nastave, kao i da polažu test iz prve pomoći. Zakonom o bezbednosti u saobraćaju propisan je visok nivo kvaliteta u pogledu vozila, kadrova i odgovarajuće tehničke opreme. Cene izdavanja novih registracionih tablica, vozačkih i saobraćajnih dozvola čije izdavanje počinje od Nove godine biće poznate ove nedelje.Nove registarske tablice važiće sedam godina i urađene su po evropskim standardima. Dimenzija su 51 x 11 centimetara, a po specijalnom zahtevu vozači će moći da imaju i manje oznake, ali samo ako ne mogu da postave regularne veličine. Nezvanično se pominje da će cena novih tablica sa dosadašnjih 1.200 dinara porasti na 2.000, a na to treba dodati i republičku administrativnu taksu.


27.12.2010. V E S T – Socijalni stanovi

Naredne godine će početi izgradnja 1.633 socijalna stana u 12 gradova Srbije, koje će sa 32 miliona evra finansirati Razvojna banka Saveta Evrope. Prošle nedelje je potpisan sporazum sa tom bankom za sufinasiranje projekta socijalnog stanovanja da bi sledeće godine počela gradnja jeftinih, neprofitnih stanova", rekao je Ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić . Stanovi će se graditi u Zaječaru, Zrenjaninu, Kikindi, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu, Pančevu, Pirotu, Smederevu, Užicu i Čačku. Dulić je kazao da će u tom projektu, koji bi uz učešće opština trebalo da vredi oko pet milijardi dinara, stanovi na prodaju biti ponuđeni "po značajnije povoljnijim cenama nego što postoje na tržištu tih gradova". On je objasnio da će pravo na kupovinu socijalno neprofitnih stanova imati socijalno ugrožene kategorije. Kako je ranije rečeno u Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, stanovi će se prodavati po ceni od 600 do 700 evra po kvadratu, a uslovi će biti definisani Zakonom o socijalnom stanovanju i kriterijumima koje opštine propisu. Kamatna stopa za kredite na 24 godine, neće prelaziti četiri odsto, a prosečna mesečna rata će iznositi od 120 do 200 evra po domaćinstvu. Istovremeno, mesečna naknada za iznajmljivanje socijalnih stanova iznosiće, kako je rečeno, od 40 do 80 evra.


27.12.2010. V E S T – Turizam

U prvih deset meseci ove godine broj domaćih turista manji je u odnosu na prošlu godinu, ali je broj stranih turista povećan. Ta brojka pokazuje da srpski turizam izlazi iz krize, međutim turistički radnici tvrde da je Srbija najskuplja destinacija regiona. Turistički radnici sa olakšanjem su primili vest da Vlada odustaje od povećanja PDV-a na hotelske usluge, sa osam na 18 odsto. Tvrde da bi to povećanje mnoge hotele dovelo na rub propasti i da bi veliki broj radnika ostao bi bez posla. U prvih deset meseci ove godine broj domaćih turista manji je šest odsto nego u isto vreme prošle godine, ali je zato stranih turista u Srbiji za četiri odsto više. U domaćim turističkim agencijama, koje strane turiste dovode u Srbiju, kažu da nije lako ući u svetske kataloge, posebno ako kada u njima nismo bili prisutni godinama.


27.12.2010. V E S T – Neradni dani

Državne službe, ustanove i zaposleni u Srbiji zbog novogodišnjih praznika neće raditi u subotu, nedelju i ponedeljak 1, 2. i 3. januara. Zakonom o državnim i drugim praznicima za novogodišnje praznike 1. i 2. januar praznuju se neradno, a pošto ove godine ti datumi padaju u dane vikenda, neradan će biti i ponedeljak 3. januar. Božić koji se slavi u petak, 7. januara, takodje je državni praznik i biće neradan dan.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt