Бованско језеро - летњи рај на води!

Бованско језеро – одавно је познат туристички бисер југоистока Србије. На обалама језера, између Сокобање и Алексинца, кад дође лето - спас од летњих врућина потражи, дневно - кад за то дође време - и по неколико хиљада људи, а викендом је права „окупација” обала!

Бованско језеро - летњи рај на води!
6 Maj 2009

Bovansko jezero – odavno je poznat turistički biser jugoistoka Srbije.

Na obalama jezera, između Sokobanje i Aleksinca, kad dođe leto - spas od letnjih vrućina potraži, dnevno - kad za to dođe vreme - i po nekoliko hiljada ljudi, a vikendom je prava „okupacija” obala!

Kad tropske vrućine zahvate Srbiju, spas se traži pored vode. Bovansko jezero je idealno za odmor, kupanje i brojne druge letnje aktivnosti. Na obalama Bovanskog jezera - koje, neki, u šali nazivaju Sokobanjsko more! - smeštenog između nekoliko visokih brda, nikle su velike plaže... i biće, tu, za koji dan, svakodnevno, na hiljade kupača, ribolovaca, jedriličara...

Bovansko jezero odavno predstavlja pravi turistički biser jugoistočnog dela Srbije. Radi se i na boljoj organizaciji boravka turista i gostiju, a biće više i sadržaja koji im se nude. Mnogi će, kao svake godine, doći i porodično. A ima i onih koji ne propuštaju da dođu svake godine, navikli, ne mogu bez Bovanskog jezera...

Na uređenim peskovitim plažama, na desnoj obali jezera, biće živo kao u košnici; dnevno, spas od žege će potražiti nekoliko hiljada kupača - i ovo leto, 2009, željno se očekuje!

I biće lepo, opuštajuće, zabavno. Pa, izvolite, čekaju vas ležaljke, pesak i divna opuštajuća atmosfera na jezeru. Čamci, skuteri, pedaline... divota!...

Posebno zadovoljstvo gostiju Bovanskog jezera, pružiće nekoliko uređenih i pravih ugostiteljskih objekata, gde se uvek može nešto kvalitetno prezalogajiti. Naravno, sladoled i osvežavajuća pića se najviše traže, ali će ih biti u ponudi, u izobilju.

Veliki broj Nišlija, Aleksinčana, Sokobanjaca, ali i stanovnika Zaječara, Knjaževca i drugih mesta Srbije... svi će se, po navici, odomaćiti na jezeru. I ovaj letnji odmor treba iskoristiti na najbolji mogući način.

Mnogi od stalnih posetilaca su u okolini sagradili prethodnih godina stotine lepih vikend-kuća za odmor i u njima ne borave samo vlasnici, već i njihovi gosti. Često se u dvorištima njihovih vikendica može videti okretanje jagnjeta ili praseta na ražnju, a roštiljanje na terasama je već odavno svakodnevni prizor.

Poslednjih godina, pravo uživanje je trpeza na kojoj je kvalitetna riba iz jezera, uz obavezan i nadaleko poznati bovanski i sokobanjski sir - koji mogu postati primamljiv brend s ovih prostora!

Ide leto, 2009, biće gužve, dođite!

Posebno u dane vikenda, od petka popodne do nedelje uveče, kad osveženje u vodi potraži više od 10.000 posetilaca!

To može samo Sokobanja!

Već čuvena po svom gostoprimstvu, lepotama prirode i prijatnoj atmosferi za vreme letovanja.

Malo dalje od plaža, prema Sokobanji, opet će se okupljati ribolovci, a svud su po obalama kamperi. I svi uživaju.

A ni čuvena jedriličarska regata neće izostati... Raspitajte se kad je - ostaće vam u nezaboravnom sećanju...

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt