BESPLATAN PRISTUP INTERNETU

BESPLATAN PRISTUP INTERNETU:: Meštanima i gostima Sokobanje, od 25. avgusta, 2008. godine, omogućen je besplatan pristup internetu, iz najužeg centra Sokobanje. Svi koji se sa svojim uređajima, (laptop, PDA, "pametni" mobilni telefoni itd.), nađu u zoni šetalista i centralnog gradskog parka, moći će da surfuju internetom besplatno.

BESPLATAN PRISTUP INTERNETU
29 Avgust 2008

Dejan Jakovljevic vlasnik SOKOWIREIESS-aMeštanima i gostima Sokobanje, od 25. avgusta, 2008. godine, omogućen je besplatan pristup internetu, iz najužeg centra Sokobanje. Svi koji se sa svojim uređajima, (laptop, PDA, "pametni" mobilni telefoni itd.), nađu u zoni šetalista i centralnog gradskog parka, moći će da surfuju internetom besplatno. Brzina prenosa podataka je, u standardnom paketu, 256 Kb (kilobita) u sekundi i samo oni koji žele veću brzinu, do 2 Mb/sec. moraće da se prijave i plate pristup, kod firme "SokoWireless" u Sokobanji.

Skupstina opštine Sokobanja je odvojila novac iz Budzeta, a privatno preduzeće "SokoWireless" je postavilo sistem za bežični pristup internetu u zoni centra banje.

- U planu je bilo da sistem obuhvati i Tržni centar, južno od šetališta, ali zbog konfiguracije terena potrebni su dopunski uređaji i antene, za koje su potrebna dodatna novčana sredstva, a kojih trenutno nema. Obaveza "SokoWireless"-a je da sistem održava deset godina. Svesni smo da je turisticka sezona na izmaku, ali zbog proteklih izbora i konstituisanja nove skupštinske vlasti u Sokobanji, moramo reci da sistem kasni, odnosno, da je realizacija ideje i plana pomerena za tri meseca. Međutim, Sokobanja i van letnjeg perioda ima uvek gostiju i mnogi će, sa zadovoljstvom, koristiti naše usluge. U večernjim satima, 26. avgusta, registrovali smo prvi pristup internetu iz centra Sokobanje, - rekao nam je , vlasnik firme. On, u šali, dodaje da je ne samo vlasnik, već i monter, serviser, administrator, kratko rečeno - SVE u preduzeću!

Poštovani gosti i sugrađani, nadamo se da ćete Sokobanjom, pored svega sto nudi, biti zadovoljni i ovim potezom, jer vam je omogućila besplatno pretraživanje web stranica i savremenu komunikaciju sa Svetom.

Čitamo se na Internetu!

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt