11. MEÐUNARODNI SAJAM TURIZMA - NIŠ

U niškoj hali Čair se od 26. 3. do 28. 3. održava tradicionalni Međunarodni sajam turizma 2010, a ove godine će, osim iz Srbije, nastupiti i neke agencije iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Slovenije (prvi put) i Crne Gore, i to više od 70 izlagača, što je za svaku pohvalu i lepa nadanja za buduću saradnju.

11. MEÐUNARODNI SAJAM TURIZMA - NIŠ
14 Jun 2010

(Hala "Čair"- 26 - 28. 3. 2010)

U niškoj hali "Čair" se od 26. 3. do 28. 3. održava tradicionalni Međunarodni sajam turizma 2010, a ove godine će, osim iz Srbije, nastupiti i neke agencije iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Bugarske, Slovenije (prvi put) i Crne Gore, i to više od 70 izlagača, što je za svaku pohvalu i lepa nadanja za buduću saradnju.

Istovremeno, u hali „Čair”, biće održana i veoma zanimljiva prodajna izložba najraznovrsnijih suvenira Republike Srbije na kojoj učestvuje više od 20 izlagača, a već posle prvog dana sajma, vladalo je veliko interesovanje i za ovaj deo turističke ponude.

Organizator ove važne turistilčke manifestacije - turistički poslenici Niša - pokazao se da je "na visini trenutka i zadatka" - pa će na ovogodišnjem sajmu, na koji je ulaz besplatan, biti i predstavnici aerodroma u Rijeci, u Hrvatskoj, što dosad nije bio slučaj, a u turističkoj ponudi je najpoželjniji.

I tako, na Niškom sajmu, pored brojnih posetilaca, ove godine će se okupiti brojne turističke agencije i organizacije gradova i opština, kao i banje Srbije i, naravno, Sokobanja.

Liberalizacija viznog rezima, pokretanje avio-linije Niš - Forli, sve veća snažna prisutnost Niša u celokupnoj turističkoj ponudi Srbije, kao i stručno osmišljeni događaji koji će uslediti povodom proslave 1.700 godina Milanskog edikta - stavljaju naš i evropski Niš u centar veoma važnih turističkih zbivanja u zemlji i regionu. Kako sad stvari stoje, Niški sajam turizma ima sve šanse da se "ustoliči" kao jedna od vodećih turističkih manifestacija - obećavaju i mudro predviđaju iz Turističke organizacije Niša.

Radno vreme sajma za posetioce je od 10.00 do 19.00 sati, a ulaz je, kao smo naveli - slobodan, a pojedini učesnici su pripremili i popuste i primamljive nagrade.

U sredu, 24. marta 2010, u maloj Sali RPK Niš, održana je veoma zapažena i inspirativna konferencija za medije. Na koferenciji je direktor TON-a gospodin Vladimir Jovanović istakao da će ove godine na Niškom sajmu turizma 2010 - nastupiti oko 70 izlagača iz oblasti turizma i izrade suvenira. Posebno je naglašeno da će na sajmu učestvovati predstavnici iz desetak zemalja što ovoj manifestaciji daje pravi međunarodni karakter.

Sekretar Udruženja za trgovinu, turizam, ugostiteljstvo i saobraćaj RPK Niš - Velizar Tasić - izjavio je da je ova svojevrsna turistička priredba u prethodnom periodu imala uspone i prolazne padove, ali da će, sudeći po najavama, imati najveći broj učesnika od svog osnivanja pa se, s pravom, postavlja pitanje adekvatnog prostora u okviru sportske hale "Čair" za održavanje ovakvih velikih manifestacija i predložio da što stručnije i agilnije treba ubrzati aktivnosti na izgradnji pravog sajmišta - vreme koje je pred nama to zahteva.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt