eBooking.rs

UČIONICE PUNE:: Sa početkom nove školske godine, na dan 01.09.2008. godine, Sokobanja je izgledala kao avetinjski grad! Osnovcima i srednješkolcima počinje, to svi znamo, školska godina, ali gde su turisti?

Sa  početkom nove školske godine, na dan 01.09.2008. godine, Sokobanja je izgledala kao avetinjski grad! Osnovcima i srednješkolcima počinje, to svi znamo, školska godina, ali gde su turisti? Njima su očigledno prazni džepovi i stoga je i Sokobanja prazna. Umorili se turisti od odmora, pa pobegli da se odmore?!
 Šalu na stranu, ovako je svake godine kada počinje školska godina, ali to traje samo nekih par dana, dok mame, tate, bake, deke i ostala rodbina, spreme prvačiće i ostale razredaše, a onda, eto njih ponovo u Sokobanji. Doduše, ne u onom broju kao u špicu sezone, ali biće tu, hodaće parkovima i mermernim šetalištem, navratiće do jedne od mnogih kafana u Banji pod Ozrenom, posetiće neko od šesnaest izletišta u okolini, diviće se lepoti prirode i bojama jesenjeg lišća sokobanjskih šuma. I bice mesta za sve, čak i za macu, koja blaženim snom spava na kafanskoj stolici.
Vidimo se u Sokobanji.

autor:

Vladimir S. Putnik