Stručnjaci Evropskog udruženja banja ponudili saradnju i pomoć - Vesti Soko TV 03.09.2010.godine

Stručnjaci Evropskog udruženja banja, koji su početkom ove sedmice posetili Specijalnu bolnicu Sokobanja, u razgovorima sa menadžmentom te ustanove izrazili su zadovoljstvo njenom opremljenošću i funkcionisanjem / U toku ove godine radilo se na priprema sokobanjskih izletišta za turističku sezonu, kaže Dragan Knežević, pejzažni arhitekta u Direkciju za urbanizam i izgradnju / Umetnička kolonija Sokograd, petnaesta po redu, biće otvorena u nedelju 5. septembra u maloj Galeriji Zavičajnog muzeja sa početkom u 19 časova / Sastanka rukovodstva FK “Ozren” u proširenom sastavu biće održan u utorak 7. septembra

Stručnjaci Evropskog udruženja banja ponudili saradnju i pomoć - Vesti Soko TV 03.09.2010.godine
3 Septembar 2010

03.09.2010. V E S T – Stručnjaci Evropskog udruženja banja ponudili saradnju i pomoć

Stručnjaci Evropskog udruženja banja, koji su početkom ove sedmice posetili Specijalnu bolnicu „Sokobanja”, u razgovorima są menadžmentom te ustanove izrazili su zadovoljstvo njenom opremljenošću i funkcionisanjem, sertifikacijom i primenom sistema ISO 9001 i HACCP, odnosno kontinuiranim radom na podizanju kvaliteta i poštovanju standarda. Nakon obilaska objekata, ocenili su da se u Specijalnoj bolnici radi timski, są jasnom vizijom i ciljem, te su ukazali na dalje korake ka potpunom ispunjenju evropskih standarda i ponudili saradnju i pomoć. Osim već predviđenih aktivnosti, tom prilikom je dogovoreno da se organizuje poseta stručnajaka Specijalne bolnice „Sokobanja” najpoznatijim banjama u Evropi są sličnim indikacijama, a Specijalna bolnica „Sokobanja” je predložila da se u okviru Evropskog udruženja banja oformi sekcija za respiratornu medicinu., stoji u Saopštenju Specijalne bolnice „Sokobanja”.


03. 09. 2010. VEST: IZLETIŠTA

U toku ove godine radilo se na priprema sokobanjskih izletišta za turističku sezonu, kaže Dragan Knežević, pejzažni arhitekta u Direkciju za urbanizam i izgradnju. Prema komentarima posetilaca plaže Župan, uredjenje ove plaže bilo je najplodotvorniji posao u ovoj godini. Posao na uredjenju izletišta je zaključen i sada smo u fazi održavanja, dodaje Knežević. U periodu postsezone održavanje se nastavlja, bez obzira sto nema gostiju u punom broju kao u sezoni, ali prisutne su ekskurzije, škole u prirodi i pojedinačni gosti i Direkcija za urbanizam i izgradnju već godinama u potsezoni, do kraja oktobra radi na održavanju izletišta. Nakon toga sledi priprema programa i planova za sledeću godinu, kako bi smo spremno dočekali sledeću sezonu, kaže Knežević.

Nesavesni korisnici parkovskog mobilijara

Pored poslova na uredjenju i održavanju sokobanjskih izletišta i prostora van urbanog tkiva Direkcija za urbanizam i izgradnju u Sokobanji radi na uredjenju javnih gradskih zelenih površina. Trudimo se da podignemo nivo kvaliteta ovih radova i u odnosu na prethodne godine u gradu je više cvetnih površina, kaže Dragan Knežević, pejzažni argitekta u Direkciji za urbanizam i izgradnju. On dodaje da se ulaže trud kako bi se uredili i prostori koji ne pripadaju gradu duž saobraćajnica i nekih ulica, u skladu sa tehničkim i ljudskim mogućnostima. Medjutim u samom poslu održavanja najveći problem su nesavesni korisnici. Ove godine smo prema evidenciji sa terena imali više oštećenja parkovskog mobilijara i sprava za igru dece u dečijem parku, kaže Knežević i dodaje da se neprekidno dešava da se u parku lome i oštećuju klupe, a polomljeni su i neki segmenti ograde u dečijem parku. Lome se i klackalice u dečijem parku, a ukradene su i dve ljuljaske, kaže Knežević.


03.09.2010. VEST – Umetnička kolonija “Sokograd”

Umetnička kolonija “Sokograd”, petnaesta po redu, biće otvorena u nedelju 5. septembra u maloj Galeriji Zavičajnog muzeja sa početkom u 19 časova. Početak rada kolonije biće obeležen otvaranjem izložbe slika nastalih tokom 14. Umetničke kolonije. Učestvovaće 10 akademskih slikara iz cele Srbije, kaže Bratislav Majkić, direktor OTKS. Slikari iz Sokobanje kao i prošle godine biće samo u ulozi domaćina. Učesnici kolonije stvaraće u Sokobanji do 12. septembra.


03.09.2010. VEST – FK “Ozren”

FK OzrenSastanka rukovodstva FK “Ozren” u proširenom sastavu biće održan u utorak 7. septembra. Na dnevnom redu naći će se dve tačke: Priprema i održavanje Vanredne sednice Skupštine FK “Ozren”- posvećena pitanjima u vezi izdavanja Monografije FK “Ozren” 1912- 2012. godine i Realizacija zaključaka i odluka sa V sednice Skupštine kluba, održane 17. jula. Sednica će biti održana u prostorijama kluba na stadionu Bata Nole sa početkom u 18 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt