eSokobanja.rs

Opšte udruženje preduzetnika Sokobanje, je u petak 19. septembra, 2008. godine, upriličilo sastanak Sekcije stanodavaca Sokobanje, u okviru Udruženja, radi dogovora i priprema pred predstojeći Sajam turizma, u oktobru u Novom Sadu. Sastanku je prisustvovao veoma mali broj stanodavaca, s obzirom da je registrovano njih oko šest stotina

moguci izgled štanda

Opšte udruženje preduzetnika Sokobanje, je u petak 19. septembra, 2008. godine, upriličilo sastanak Sekcije stanodavaca Sokobanje, u okviru Udruženja, radi dogovora i priprema pred predstojeći Sajam turizma, u oktobru u Novom Sadu. Sastanku je prisustvovao veoma mali broj stanodavaca, s obzirom da je registrovano njih  oko šest stotina u Sokobanji. Sekretar Aleksandar JankovićUdruženja preduzetnika, Aleksandar Janković, koji je vodio sastanak, misli da je to zbog "mlade demokratije" u ovoj sredini, pa narod nije navikao još da javno iznosi svoje mišljenje, sugestije ili primedbe. Dnevni red je bio sledeci:
     1. Upoznavanje stanodavaca sa pripremama Opšteg udruženja preduzetnika Sokobanja, za odlazak na Sajam turizma u Novom Sadu, oktobra 2008;
     2. Osvrt na proteklu turisticku sezonu u Sokobanji;
     3. Aktuelni problemi koje imaju registrovani stanodavci;
     4. Pitanja prisutnih.
     Privatni, registrovani, stanodavci Sokobanje, su izmedu ostalog, doneli odluku da zatraže od lokalne vlasti opštine Sokobanja, da im obezbedi autobus, ili uplati potrebnu novčanu sumu, za organizovani odlazak na Sajam u Novi Sad. Stanodavci su saglasni sa ocenom da je protekla turistička sezona, letnji špic, bila dobra, ali da uvek ima mesta za bolje.
     Od nekolicine prisutnih stanodavaca mogli smo čuti primedbe na rad opštinskih inspekcijskih službi, da skoro nimalo ne iskorenjuju neprijavljene, neregistrovane stanodavce, kojih je mnogo i dovijaju se na razne načine kako bi preuzeli goste, a da ne plate porez i ostale dažbine, koje idu u budžet opštine.
     Od Aleksandra Jankovića čuli smo sledeće:
     - Imali smo problema poslednjih godinu dana, da tako kažemo, Sekcija je imala "prazan hod" u radu. Nije bilo sastanaka. Sad, faktički, počinjemo iz početka, a velike mogućnosti nam pruža predloženi novi Statut opštine. I nastojaćemo da kako stanodavce, tako i sve zainteresovane animiramo i da ih naučimo novim načinima korišćenja prava jednog građanina u jednoj lokalnoj sredini. Udruženje preduzetnika će za potrebe stanodavaca, odnosno Sekcije, izdati katalog sa raspoloživim kapacitetom smeštaja gostiju u Sokobanji i predstaviti ga već na jesenjem sajmu turizma u Novom Sadu, a zatim i sledeće godine na sajmu u Beogradu. Takođe, da dodam, na sajmu preduzetništva, u novembru ove godine, Udrženje će predstaviti propagandni materijal preduzetnika Sokobanje, kako bi izašli iz okvira opštine i da se reklamiraju u regionu, u republici i šire na prostorima Balkana.
     Aleksandar Janković žali što je ovog puta bilo malo prisutnih i učiniće dodatne napore i vidove obaveštavanja, da ne sledećem sastanku Sekcije bude više stanodavaca.
     Vidimo se u Sokobanji.

autor:

Vladimir S. Putnik