eSokobanja.rs

Turisticku godinu, 2008. Sokobanja je docekala delimicno izmenjena i obnovljena. Istina, nije se moglo sve za par meseci, sa radovima se otpocelo u prolece 2006. godine i u mnogome su zavisili od priliva novca u opstinskom budzetu.

 Turisticku godinu, 2008. Sokobanja je docekala delimicno izmenjena i obnovljena. Istina, nije se moglo sve za par meseci, sa radovima se otpocelo u prolece 2006. godine i u mnogome su zavisili od priliva novca u opstinskom budzetu. Rekonstrusiani su parkovi u ulicama A. Markisica i Svetog Save, obnovljene staze, rasveta i uredjen decji park u Gradskom parku, kao i rasveta u parku Banjica. Mislilo se i na vlasnike cetvorotockasa za koje ima sve manje mesta, ali izgradjena su dva nova parkinga: kod srednje skole i u blizini zelene pijace, oba kapaciteta za sedamdeset vozila. Parking kod Zelene pijace je u privatnom vlasnistvu i usluge se napalcuju. Za turiste koji vole setnju i da osete duh starine, uredjeno je novo-staro izletiste, etno kutak Grudonjske vodenice, na oko 1,5 km od centra Sokobanje.

Novo ruho Sokobanje, nadamo se, odusevice goste koji prvi put dolaze, a izneneadice one koji nekoliko godina nisu u nju dolazili.

autor:

Vladimir S. Putnik