eSokobanja.rs

U predlogu plana upisa za narednu školsku godinu, S. Š. Branislav Nušić tražila je od ministarstva promene u radu koje se odnose na obrazovne smerove.

25. 01. 2011. VEST: Smerovi sredje škole u Sokobanji

U predlogu plana upisa za narednu školsku godinu, S. Š. "Branislav Nušić" tražila je od ministarstva promene u radu koje se odnose na obrazovne smerove. Mi smo do sada upisivali matematički smer gimnazije, a sada smo planom tražili opšti smer, jer smatramo da će biti privlačnije za učenike osnovne škole, kaže direktorka S. Š. "Branislav Nušić", Dragana Trifunović. Druga promena se odnosi na smerove kuvar i konobar: predložili smo da ogledno odeljenje, što podrazumeva manji broj učenika, manje teorije, a više praktičnog rada, dodala je ona. Kao i prethodnih godina sokobanjska srednja škola u planu je tražila sledeće smerove: jedno odeljenje za smer ekonomski tehničar, jedno odeljenje za smer turistički tehničar i ogledno odeljenje za smer finansijski administrator, koje je počelo sa radom od prošle godine i jedno odeljenje trgovaca. U planu je da od sledeće školske godine počne sa radom i dom za učenike: hotel Park.

25. 01. 2011. VEST: Novi direktor srednje škole

Završen je konkurs koji je jesenas raspisan za izbor direktora S. Š. Branislav Nušić".Školski odbor je na sednici održanoj održanoj 14. januara imenovao Draganu Trifunović za direktorku škole, pošto je u medjuvremenu stigla saglasnost od resornog ministarstva. Dragani Trifunović je 14. januara 2011. počeo mandat koji traje 4 godine.