eSokobanja.rs

Početak jeseni u Sokobanji je ozvaničio završetak zvanične turističke sezone, ali i početak radova na infrastrukturnoj mreži u Banji pod Ozrenom. Tamo gde su stečeni uslovi popravlja se vodovodna mreža, uređuje deo autoputa, na ulazu u Sokobanju, a ovih dana radnici Direkcije za urbanizam i izgradnju, opštine Sokobanja, rade na pripremnim radovima za uređenje korita reke Moravice

moravica pored sokobanjske pijacePočetak jeseni u Sokobanji je ozvaničio završetak zvanične turističke sezone, ali i početak radova na infrastrukturnoj mreži u Banji pod Ozrenom. Tamo gde su stečeni uslovi popravlja se vodovodna mreža, uređuje deo autoputa, na ulazu u Sokobanju, a ovih dana radnici Direkcije za urbanizam i izgradnju, opštine Sokobanja, rade na pripremnim radovima za uređenje korita reke Moravice, odnosno na izgradnji keja, po uzoru na Aleksinac, Niš i druge gradove koji imaju Bogom dani poklon da im reka protiče kroz grad ili pored njega.
reka moravice kod limun banje     Da potsetimo, radovi na uređenju korita Moravice otpočeli su još pre desetak godina, ali se stalo, kažu zbog nedostatka novca, a investitor je Ministartvo vodoprivrede Srbije i tada je ozidano korito reke od mosta kod pijace do hotela "Sunce". A i  to je više urađeno radi sprečavanja poplava naselja Jabukar, u proleće kada reka nabuja zbog otapanja snega, ili kada su velike padavine.
      Prošle godine se nešto radilo, ali sada je ovo izgleda "za ozbiljno", Direkcija je zaposlila veći broj radnika na određeno vreme i korito reke, nizvodno od mosta kod pijace, sada već ima sasvim drugačiji izgled od onog pre nekoliko dana. Nadamo se da ovog puta neće biti višegodišnje pauze u uređenju i izgradnji keja.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 25.o9.2009.g
tekst i foto:
V.S. Putnik