eSokobanja.rs

Radovi na izgradnji kompleksa otvorenih bazena na Podini odvijaju se prema predvidjenom planu. / Izgradnja kompleksa otvorenih bazena na Podini ima višestruki značaj za Sokobanju, kaže prtedsednik opštine Dimitrije Lukić.

02. 06. 2011. VEST: BAZENI, RADOVI

  Radovi na izgradnji kompleksa otvorenih bazena na Podini odvijaju se prema predvidjenom planu. Mogu da izrazim zadovoljstvo do sada izvedenim radovima, njihovom dinamikom i kvalitetom i nadam se da će u skladu sa odredbama Ugovora početkom septembra Sokobanja dobiti jedan zaista kvalitetan i reprezentativni kupališni kompleks, rekao je juče predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić prilikom obilaska gradilišta. Juče je završena važna faza u izgradnji poluolimpijskog bazena, radilo se na betoniranju zidova čime su okončani betonski radovi koji predstavljaju najvažniji deo izgradnje ovog bazena. Mimo toga obavljeni su radovi na najvećem kupališnom bazenu, a koji se tiču betoniranja dna-podloge. Nakon toga dolazi ugradnja armature i konačno betoniranje ploče i zidova kao i u poluolimpijskom bazenu, objašnjava Dimitrije lukić. Završeni su zemljani radovi na bazenu za prihvat tobogana, a radi se i upravna zgrada, kaže on. U toku sledeće nedelje ošekuje se povećanje obima posla i biće angažovano još desetak radnika.02. 06. 2011. VEST: Značaj bazena

Izgradnja kompleksa otvorenih bazena na Podini ima višestruki značaj za Sokobanju, kaže prtedsednik opštine Dimitrije Lukić. Osim toga što će Sokobanja suštinski unaprediti kvalitet turističke ponude i moći da se obrati potpuno drugačijoj turističkoj klijenteli, nikako ne treba zanemariti i činjenicu da će ovaj kraj Sokobanje dobiti šansu za bavljenje turizmom, dodaje on. Očekujem da će nakon izgradnje ovog kompleksa u njegovoj neposrednoj blizini, kao i u široj okolini, ljudi moći intenzivnije da se bave turizmom jer je reč o sadržaju koji će svakako privući goste, dodao je Lukić. On je rekao da se ovim projektom, što je bila i suština programa Vlade RS upošljava lokalna gradjevinska operativa: izvodjači radova su preduzeća iz Sokobanje-”Gas oil” i “Vrmdža komerc”, a podizvodjač je takodje lokalno preduzeće “Jakovljević i sin”. Ovim projektom pogodjena je suština cilja koji je Vlada postavila usvajajući Zakon o pomoći gradjevinskoj industriji u uslovima krize, kaže Lukić.