eSokobanja.rs

Pored turizma, poljoprivreda je preovladjujuća grana u Sokobanji i kao i svi u Srbiji i poljoprivrednici u Sokobanji imaće na raspolaganju vrlo dobre i povoljne uslove, kao i veoma povoljne kredite da udju pre svega u stočarstvo, rekao je za našu televiziju ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović.

09. 05. 2011. VEST: DUŠAN PETROVIĆ, POLJOPRIVREDA, SOKOBANJA

Pored turizma, poljoprivreda je preovladjujuća grana u Sokobanji i kao i svi u Srbiji i poljoprivrednici u Sokobanji imaće na raspolaganju vrlo dobre i povoljne uslove, kao i veoma povoljne kredite da udju pre svega u stočarstvo, rekao je za našu televiziju ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović. On je dodao da ovo s druge strane podrazumeva i veće mogućnosti za ratarsku proizvodnju, jer će potražnja za ratarskim proizvodima biti dovoljno velika. Mislimo da je moguće povećanjem produkcije poboljšati ponudu i kvantitativnu i kvalitativnu osnovu životnih namirnica na domaćem tržištu što će svakako stabilizovati cene, a uspećemo da napravimo i vrlo značajne korake u izvozu, kaže on. Zato je veoma važno što smo uspeli da za 12 kompanija, 6 u mlekarskoj industriji i 6 u industriji prerade mesa obezbedimo licence-dozvole za izvoz u Rusiju, a nadamo se da će izvoz u EU takodje porasti, kaže ministar Petrović.


09. 05. 2011. VEST: MERE ZA POLJOPRIVREDU

O najaviljenim merama podrške poljoprivredi, posebno stočarstvu razgovarali smo sa ministarom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušanom Petrovićem . U toku ove nedelje biće završene sve formalnosti u vezi najavljenih mera, a 05. maja održan je veoma bitan sastanak sa bankama, o čemu je ministar već obavestio javnost. Nadam se da ćemo pre Novosadskog sajma imati, ako ne sve mere, onda uredbe koje će potpuno definisati veći deo onoga što će predstavljati poljoprivrednu politiku, rekao je Ministar Petrović za RTV "Sokobanja". Moramo snažno da podržimo stočarstvo, poljoprivrednim proizvodjačima stavićemo na raspolaganje povoljne kredite, a sa druge strane nije moguće napraviti dobre stvari u poljoprivredi ukoliko preradjivačka industrija ne bude efikasnija nego što je sada i ukoliko se ne uspostavi dobar i kvalitetan odnos izmedju poljoprivrednih proizvodjača i preradjivačke industrije rekao je on.