eSokobanja.rs

Položaj žena u Sokobanji:: Sokobanja je kao sredina naprednija u odnosu na druge sredine, što se rodne ravnopravnosti tiče, rekla je povodom Medjunarodnog praznika dana žena sociološkinja, Nada Stojković

08. 03. 2012. VEST

Sokobanja je kao sredina naprednija u odnosu na druge sredine, što se rodne ravnopravnosti tiče, rekla je povodom Medjunarodnog praznika dana žena sociološkinja, Nada Stojković. Rodna ravnopravnost podrazumeva učešće žena u svim sferama javnog, političkog i društvemog života. Mislim da je ženama danas mnogo teže s obzirom na ekonomsku krizu i veliki broj nezaposlenih, medju kojima procentualno prednjače žene, kaže ona. Ona je dodala da ekonomska kriza posebno pogadja mlade žene koje su tek završile školovanje i žene srednjih godina, koje su ostale bez posla. Ipak, njena ocena je da je u Sokobanji situacija bolja, sto se položaja žene u društvu tiče, jer se mnoge žene bave turizmom kao dopunskom delatnošću, a u našem mestu, takodje, žene zauzimaju vidno mesto u javnoj sferi, u upravljanju preduzećima, obrazovnim institucijama, zdravstvenim ustanovama, kao i u radu Skupštine opštine.

 


09.03.2012. VEST – Penzioneri, 8. mart

Udruženje penzionera Sokobanja tradicionalno obeležava 8. mart Dan žena. I ove godine priredili su malo iznenadjenje za sve dame u Klubu penzionera. Na oglasnoj tabli dočekala ih je čestitka za 8. mart. Ovom prilikom posetili su ih predsednica SO Sokobanja Sanja Knežević i zamenik predsenika opštine Boban Ilić, koji su svim damama poklonili cveće, doneli tortu, ali i vredan poklon, telefaks. Od čelnih ljudi Sokobanje dobili su obećanje da će 2. aprila troškove pozorišne predstave i jednodnevni izlet do Kruševca pokriti SO Sokobanja, a saputnik će im možda biti i predsednica SO Sokobanja. Predsednik Udruženja penzionera Sokobanja Stojadin Stojković zahvalio je ovom prilikom čelnim ljudima Sokobanje na poseti. Udruženje penzionera će 8. mart Dan žena proslaviti i sutra u SB Banjica.