eSokobanja.rs

Na nedavno održanom sajmu turizma u Novom Sadu, od 9. do 12. oktobra, na zajednickom štandu, osim OTKS Sokobanja, hotelijera i turistickih agencija, nastupilo je i Opšte udruženje preduzetnika Sokobanje


Na nedavno održanom sajmu turizma u Novom Sadu, od 9. do 12. oktobra, na zajednickom štandu, osim OTKS Sokobanja, hotelijera i turistickih agencija, nastupilo je i Opšte udruženje preduzetnika Sokobanje i sekcija Privatnih stanodavaca Sokobanje u sastavu udruženja. O utiscima sa sajma i eventualnim uspesima, govorio nam je Dragoslav Stefanovic, predsednik Skupštine udruženja preduzetnika.Dragoslav Stefanovic, predsednik Skupštine udruženja preduzetnika

- Opšte udruženje preduzetnika Sokobanje vec cetvrti put nastupa na ovom sajmu, kojeg mi prepoznajemo kao našu ciljnu grupu. Prethodnih godina smo nastupali u svojoj režiji, svojim sredstvima i angažovanjem. Ovog puta smo dobili donaciju od Agencije za mala i srednja preduzeca, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, što nam je u mnogome olakšalo nastup, u kvalitetnom smislu. Na sajam smo izašli sa ponudom privatnih stanodavaca Sokobanje i za te potrebe uradili smo brošuru u kojoj se nalaze svi registrovani stanodavci Sokobanje. Smatramo da smo postigli dobar efekat na sajmu. Koristim priliku da se zahvalim SO Sokobanja, OTKS- Sokobanja, a posebno se zahvaljujem mladom preduzetniku Ivici Milovanovicu koji nam je dao veliki broj privezaka sa motivima Sokobanje.

štand na novosadskom sajmu lorist> Recite nam, konkretno, koja je bila uloga privatnih stanodavaca na sajmu turizma?
-  Privatni stanodavci Sokobanje su na ovom sajmu imali priliku da prvi put istaknu svoje smeštajne kapacitete, koje nude kao turisticku ponudu. Stanodasvci Sokobanje su se poslednjih 7-8 godina, kao grupacija koja radi u turizmu, dosta razvili. Prvo su se razvili u brojcanom smislu, imamo oko 700 registrovanih stanodavaca i Sokobanja sada raspolaže sa preko 14.000 ležajeva u privatnom sektoru. Drugo, razvili su svoje kapacitete u kategorizaciji, što znaci da su sve sobe sa kupatilom, a ima i veliki broj apartmana savremeno opremljenih. Današnji gosti su zahtevni i naši stanodavci streme ka ispunjavanju njihovih zahteva.

štand na novosadskom sajmu lorist spe.bolnice> Da li je bilo interesovanja posetilaca sajma, za privatne smeštajne kapacitete u Sokobanji?
-  Interesovanje je bilo veliko, podelili smo preko 1.300 brošura i ako samo deo od zaiteresovanih bude došao u Sokobanju to ce biti uspeh. Naša ekipa je za tri dana na sajmu ostvarila mnoge kontakte i verujemo da ce se to sve, sav trud i zalaganje, višestruko vratiti Sokobanji. Naš, zajednicki, štand je svih dana trajanja sajma bio prosto okupiran, da smo u par navrata imali situacije da nemamo dovoljan broj stolica. To sve kazuje da je interesovanje, za turisticku ponudu Sokobanje, veliko i da ce biti u porastu u buducnosti. Vec danas nekim našim stanodavcima javili su se ljudi, koji su posetili naš štand, da se dogovore i rezervišu smeštaj.
     
     Stanodavci i turisticki poslenici, na vama je sad da goste prihvatate i smeštate. Vidimo se u Sokobanji!

                                          * * *

autor:

Vladimir S. Putnik