eSokobanja.rs

Omladinska organizacija Sokobanja, iz Sokobanje, pokrenula je, za Dan opštine i zvanični početak turističke sezone u Sokobanji, akcije Očistimo Sokobanju i Prazno za puno.

   Omladinska organizacija  „Sokobanja“, iz Sokobanje, pokrenula je, za Dan opštine i zvanični početak turističke sezone u Sokobanji, akcije „Očistimo Sokobanju“ i „Prazno za puno“.
     Aktivisti omladinske organizacije, osnovane 2008. godine, kao vredne pčelice započeli su sakupljanje plastičnih (PET) boca, kojih po sokobanjskim parkovima i ulicama ima i previše, istovremeno pozivajući meštane, ali i goste, da i oni to učine. Za donešenih pet komada boca aktivisti su poklanjali jednu bocu kisele vode „Heba“. Akcija je dala rezultata i za kratko vreme je prikupljeno na stotine praznih flaša, odbačenih nesmotreno, ili namerno, koje će preuzeti JKP „Napredak“, iz Sokobanje i odložiti na deponiju smeća.
      - Cilj akcije nije samo da se očisti Sokobanja, prva ekološka opština u Srbiji, već da se podstakne jačanje aktivizma mladih u zajednici i da se izvrši uticaj na lokalnu samoupravu da pokaže veće interesovanje za potrebe mladih u Sokobanji i da im u što skorije vreme obezbedi i ustupi prostorije za rad omladinskog kluba, - rekla nam je Ljiljana Ivanović, predsednik Lokalne inicijative za Sokobanju.
     Omladinska organizacija „Sokobanja“ će i ubuduće organizovati akcije sličnog karaktera, a koliko često zavisi od sponzora. Današnju akciju pomogli su privatni preduzetnici Sokobanje: TR „Uzor“, „ENTER-TRADE“, D.O.O. „Sani-Pek“, UR „Vidikovac“ i GR „Res-Pres“.
     Nadamo se da će i Lokalna samouprava uzeti učešća u sponzorstvu akcija mladih ljudi Sokobanje, kojih je oko 20% od ukupne populacije.


21.06.2009.g.                                                                                               V.S.Putnik