eSokobanja.rs

21. 12. 2012. – ovaj datum za mnoge predstavlja dan kada će se desiti smak sveta sudeći po kalendaru Maja, za druge, odličnu priliku da zarade, a za naučnike prestanak glavobolje i trenutak kada se konačno neće dogoditi ništa, histerija završiti i kada će se stvari opet vratiti u normalu.

rtanj 21.12.421. 12. 2012. – ovaj datum za mnoge predstavlja dan kada će se desiti smak sveta sudeći po kalendaru Maja, za druge, odličnu priliku da zarade, a za naučnike prestanak glavobolje i trenutak kada se  konačno “neće dogoditi  ništa”, histerija završiti i kada će se stvari opet vratiti u normalu.
Širom planete gomila lakovernih ljudi u strahu proživljava ovaj 21. decembar,  čekajući “ Smak sveta”, koji je navodno najavilo drevno pleme Maja za pomenuti datum.  Veliki broj onih koji veruju u "smak sveta", ali i onih koji bi da se dobro zabave, okupio se u gradu Merida u Meksiku, u blizini ruševina Maja  i drevnog grada Čičen Ice. Prava demonstracija  želje  za preživljavanjem i opstankom prikazana  je ovih dana i kroz veliko interesovanje stranih i domaćih gostiju, da  po svaku cenu,  boraveći na planini Rtanj u neposrednoj blizini Sokobanje, 21. decembra prežive najavljeni "smak sveta", koji  sigurni smo,  neće uskoro  doći. Verovanja i  predvidjanja astrologa, astrofizičara, proroka,ali i velikog Artura Klarka, koji je srpsku planinu nazvao “pupak sveta”  su, naime , da se pod planinom Rtanj krije piramida, koju su izgradili vanzemaljci,  pre više hiljada godina.  Navodna drevna struktura  trebalo bi da u trenutku apokalipse stvori zaštitno polje oko planine i zaštiti sve na njoj…  Svakako, ovo je dobra turistička propaganda za planinu Rtanj koja predstavlja jednu od najlepših planina u Srbiji bogatu  prirodnim resursima , njen najviši vrh Šiljak  koji predstavlja prirodni fenomen kraškog reljefa , kao i za samu Sokobanju.

rtanj 21.12. 1

rtanj 21.12.9

rtanj 21.12.7

rtanj 21.12.2

rtanj 21.12.10

rtanj 21.12.14