eSokobanja.rs

Бованско језеро – одавно је познат туристички бисер југоистока Србије. На обалама језера, између Сокобање и Алексинца, кад дође лето - спас од летњих врућина потражи, дневно - кад за то дође време - и по неколико хиљада људи, а викендом је права „окупација” обала!

 Bovansko jezero – odavno je poznat turistički biser jugoistoka Srbije.
  Na obalama jezera, između Sokobanje i Aleksinca, kad dođe leto - spas od letnjih vrućina potraži, dnevno - kad za to dođe vreme - i po nekoliko hiljada ljudi, a vikendom je prava „okupacija” obala!
  Kad tropske vrućine zahvate Srbiju, spas se traži pored vode.  Bovansko jezero je idealno za odmor, kupanje i brojne druge letnje aktivnosti. Na obalama Bovanskog jezera - koje, neki, u šali nazivaju Sokobanjsko more! - smeštenog između nekoliko visokih brda, nikle su velike plaže... i biće, tu, za koji dan, svakodnevno, na hiljade kupača, ribolovaca, jedriličara...
  Bovansko jezero odavno predstavlja pravi turistički biser jugoistočnog dela Srbije. Radi se i na boljoj organizaciji boravka turista i gostiju, a biće više i sadržaja koji im se nude. Mnogi će, kao svake  godine, doći i porodično. A ima i onih koji ne propuštaju da dođu svake godine, navikli, ne mogu bez Bovanskog jezera...
   Na uređenim peskovitim plažama,  na desnoj obali jezera, biće živo kao u košnici; dnevno, spas od žege će potražiti nekoliko hiljada kupača - i ovo leto, 2009, željno se očekuje!
  I biće lepo, opuštajuće, zabavno. Pa, izvolite, čekaju vas ležaljke, pesak i divna opuštajuća atmosfera na jezeru. Čamci, skuteri, pedaline... divota!...
  Posebno zadovoljstvo gostiju Bovanskog jezera, pružiće nekoliko  uređenih i pravih ugostiteljskih objekata, gde se uvek može nešto kvalitetno prezalogajiti. Naravno, sladoled i osvežavajuća pića se najviše traže, ali će ih biti u ponudi, u izobilju.
  Veliki broj Nišlija, Aleksinčana, Sokobanjaca, ali i stanovnika Zaječara, Knjaževca i drugih mesta Srbije...  svi će se, po navici, odomaćiti na jezeru. I ovaj letnji odmor treba iskoristiti na najbolji mogući način.
   Mnogi od stalnih posetilaca su u okolini sagradili prethodnih godina stotine lepih vikend-kuća za odmor i u njima ne borave samo vlasnici, već i njihovi gosti. Često se u dvorištima njihovih vikendica može videti okretanje jagnjeta ili praseta na ražnju, a roštiljanje na terasama je već odavno svakodnevni prizor.
  Poslednjih godina, pravo uživanje je trpeza na kojoj je kvalitetna riba iz jezera, uz obavezan i nadaleko poznati bovanski i sokobanjski sir - koji mogu postati primamljiv brend s ovih prostora!
  Ide leto, 2009, biće gužve, dođite!
  Posebno u dane vikenda, od petka popodne do nedelje uveče, kad osveženje u vodi potraži više od 10.000 posetilaca!
  To može samo Sokobanja!
  Već čuvena po svom gostoprimstvu, lepotama prirode i prijatnoj  atmosferi za vreme letovanja.
  Malo dalje od plaža, prema Sokobanji, opet će se okupljati  ribolovci, a svud su po obalama kamperi. I svi uživaju.
  A ni čuvena jedriličarska regata neće izostati... Raspitajte se kad je - ostaće vam u nezaboravnom sećanju...

  oOo